benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Sledi korakov: Tomo Barić Ravbar, dializni bolnik in pisatelj (VIDEO)

Deli na:
Sledi korakov: Tomo Barić Ravbar, dializni bolnik in pisatelj (VIDEO)

Igor Gošte, ilustrator Luka Gruden Berger in avtor pravljice Karolina premaga hudobnega kralja Korono, Tomo Barić Ravbar. - Foto: Igor Gošte

V času, ko se soočamo z vsem, kar nam prinaša nadležni virus, je pri založbi Buča je izšla pravljica z naslovom Karolina premaga kralja Korono, ki jo je napisal pisatelj in prevajalec Tomo Barić Ravbar.

Ilustracije je prispeval njegov prijatelj Luka Gruden Berger. V prvem delu oddaje boste spoznali življenje avtorja pravljice, ki zaradi odpovedi ledvic že vrsto let hodi na dializo. V pogovoru nam je povedal, kako je prišlo do počasne odpovedi delovanja ledvic, kako se je soočil z dializo, na katero hodi trikrat tedensko in kako si je ustvaril družino.

Pojasnil nam je tudi, kaj je bil povod, da je napisal to res zanimivo pravljico, ki se začne takole: "Za desetimi gorami, enajstimi rekami in stotimi cestami je bila dežela z imenom Virolandija. V njenem največjem mestu je bilo ogromno ulic, nešteto hiš in visokih nebotičnikov. V eni izmed ulic, v Virusni ulici številka 1, so v veliki, a zanemarjeni palači vzgajali bodočega kralja dežele Virolandije. Poimenovali so ga, kot se za kralja spodobi, s sila bahavim imenom Korona..." Več vam o pravljici ne zaupamo. Invalid je tudi njegov prijatelj, ilustrator Luka Gruden Berger, ki nam je povedal, kako so nastajale ilustracije.

Nekaj besed je spregovoril tudi o svoji invalidnosti.