omar mama 1 Dobra karma

Mama Omarja Naberja o sinu: 'Naj že najde kakšno...

ekaterina-antontseva Svet24.si

V stanovanju ležalo golo truplo znanstvenice in ...

gaber marolt mediaspeed Reporter.si

Marko Potrč ima družbo: to je vplivnež, ki ...

Infekcijska klinika v Ljubljani Svet24.si

V UKC Ljubljana hospitalizirana tudi dva otroka s ...

janez jansa pf Necenzurirano

Ne le virus, problem je, da vsi kimajo Janši ...

Anže Šuštar, Alenka Gotar Odkrito.si

Zgodba z naslovnice Nove: "Zmerjali so naju z ...

anela sabanagic 4 Njena.si

Izbranka Lada Bizovičarja razkrila težave med ...

Magazin

Sledi korakov: Tomo Barić Ravbar, dializni bolnik in pisatelj (VIDEO)

Deli na:
Sledi korakov: Tomo Barić Ravbar, dializni bolnik in pisatelj (VIDEO)

Igor Gošte, ilustrator Luka Gruden Berger in avtor pravljice Karolina premaga hudobnega kralja Korono, Tomo Barić Ravbar. - Foto: Igor Gošte

V času, ko se soočamo z vsem, kar nam prinaša nadležni virus, je pri založbi Buča je izšla pravljica z naslovom Karolina premaga kralja Korono, ki jo je napisal pisatelj in prevajalec Tomo Barić Ravbar.

Ilustracije je prispeval njegov prijatelj Luka Gruden Berger. V prvem delu oddaje boste spoznali življenje avtorja pravljice, ki zaradi odpovedi ledvic že vrsto let hodi na dializo. V pogovoru nam je povedal, kako je prišlo do počasne odpovedi delovanja ledvic, kako se je soočil z dializo, na katero hodi trikrat tedensko in kako si je ustvaril družino.

Pojasnil nam je tudi, kaj je bil povod, da je napisal to res zanimivo pravljico, ki se začne takole: "Za desetimi gorami, enajstimi rekami in stotimi cestami je bila dežela z imenom Virolandija. V njenem največjem mestu je bilo ogromno ulic, nešteto hiš in visokih nebotičnikov. V eni izmed ulic, v Virusni ulici številka 1, so v veliki, a zanemarjeni palači vzgajali bodočega kralja dežele Virolandije. Poimenovali so ga, kot se za kralja spodobi, s sila bahavim imenom Korona..." Več vam o pravljici ne zaupamo. Invalid je tudi njegov prijatelj, ilustrator Luka Gruden Berger, ki nam je povedal, kako so nastajale ilustracije.

Nekaj besed je spregovoril tudi o svoji invalidnosti.

Loading...