favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Sledi korakov: mladi glasbeniki, ki so nekaj posebnega (VIDEO)

Deli na:
Sledi korakov: mladi glasbeniki, ki so nekaj posebnega (VIDEO)

Gostje so na 3.kavarniškem večeru v DDT tudi zapeli. - Foto: Igor Gošte

Gostje 3. kavarniškega večera Sledi korakov z Igorjem Goštetom v Delavskem domu Trbovlje so bili Anja Pustak Lajovic in trije člani skupine The Eccentrics: vodja skupine Simon Zorman, vokalist Miha Šoštar in kitarist Tadej Zorman.

Anja je mlada slovenska pevka, ki se počasi a vztrajno prebija na slovenski glasbeni sceni. Čeprav mlada, se je uspešno preizkusila tudi pred radijskimi mikrofoni in televizijsko kamero, kjer je poslušalce in gledalce nase opozorila s svojim prijetnim glasom in odličnim vodenjem televizijskih oddaj Spoznajte nas. Vodila je tudi informativno oddajo, v kar je morala zaradi svoje slepote vložiti ogromno truda in napora.

Skupina The Eccentrics, s katero sodeluje tudi Anja, je poleg odlične glasbe, ki jo izvaja, zanimiva tudi zaradi tega, ker sta člana zasedbe tudi vokalist Miha Šoštar in klaviaturist Uroš Koščak, ki imata cerebralno paralizo. Mnogi tako Anjo kot skupino poznajo po svojih dobrodelnih koncertih v Kamniku, Zasavci pa jim lahko vsako leto prisluhnemo na zasavskem humanitarnem teku, kjer pripravijo humanitarni koncert.

Veseli bi bili, da bi se kdaj katera od slovenskih občin spomnila nanje, jih povabila na svoja praznovanja in tudi zanje, tako kot za mnoge druge skupine, našla kakšen evro. Zagotovo bi jim pri njihovih glasbenih projektih še kako prav prišli. Anja bo že v kratkem izdala samostojno zgoščenko, nekaj novih skladb pa pripravlja tudi skupina. V pogovoru so se sprehodili skozi svojo glasbeno pot in nekaj besed namenili tudi veri, ki vsem pomeni veliko in jih izpolnjuje. Zato so iz rok voditelja pogovora v dar prejeli tudi mali križ (obesek za v avto) iz zasavskega premoga, ki je delo lokalne umetnice Marjete Hribar, ki oblikuje unikatne izdelke iz premoga. Da bo njihova pot na koncerte čimbolj varna.

Po zaključku pogovornega dela 3.kavarniškega večera, so zbranim ob spremljavi kitare, ki jo je igral Tadej Zorman zapeli tri pesmi.