Natalija Gorščak Svet24.si

Generalni direktor hoče razrešiti direktorico ...

covidno potrdilo, lokal, italija Svet24.si

Sindikat delavcev gostinstva in turizma: Stanje je...

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

Mary Ashford Barbara Forrest mysteriesunsolved Odkrito.si

Srhljiva podobnost nepojasnjenih umorov - z ...

001mv Njena.si

Boštjan Meglič (Siddharta) se je razveselil ...

Magazin

Sledi korakov: mlada glasbenica Lea Koban (VIDEO)

Deli na:
Sledi korakov: mlada glasbenica Lea Koban (VIDEO)

Mlada glasbenica Lea Koban - Foto: Matjaž Lavrič

Snemanje tokratne oddaje je bil zame in mojega snemalca Matjaža poseben čar. Najprej nas je med snemanjem na grajskem dvorišču Medijskega gradu, kjer je odraščal Janez Vajkard Valvasor, prekinil močan naliv, tisto, kar je snemanju dalo še posebno vzdušje ali čar pa je, da sva z mojim nečakom Matjažem snemala intervju z najino sorodnico, mojo vnukinjo Leo Koban.

Verjetno ni potrebno na glas razlagati, kako je na takšnem snemanju s čustvi in ponosom. Pa pojdimo k stvari. Že moja babica, Lejina pra pra babica Frančiška Hočevar, ki je iz Šentlenarta nad Laškim prišla živet k rudarju Johanu Hočevarju v Hrastnik, je igrala klavir. Tako kot zdaj njena pra pra vnukinja Lea.

Tako kot je nekoč, še pred drugo svetovno vojno nastopala Frančiška, v takrat znani hrastniški gostilni Senica, ko je goste zabavala z igranjem na klavir- njen Johan pa si je "prislužil" kakšen deci ali dva vina zaradi njenega igranja – tako že nekaj let na klavir igra Lea.

Še bolj kot z igranjem klavirja, za sabo ima nekaj nastopov v Glasbeni šoli Zagorje, je nase opozorila pred leti, ko je imela prve solistične pevske nastope. Nekaj teh boste slišali v oddaji. Najprej njen nastop na Božično- novoletnem koncertu Glasbene šole Zagorje, kjer je zapela zimzeleno Vsi ljudje hitijo, potem Lahko noč Piran, ki jo je zapela na Zasavskem humanitarnem teku, še eno iz Božično- novoletnega koncerta Glasbene šole Zagorje Na božično noč, njen nastop na kulturnem dogodku ob predstavitvi moje knjige in na zadnji seji Občinskega sveta Zagorje.

V pogovoru z njo boste slišali, kako se pripravlja na svoje nastope, kako pride do izbora pesmi, kdo ji pomaga, zakaj zaenkrat še ne bo šla v šolo solo petja, kako je s tremo na nastopih, v katerem poklicu se vidi po osnovni šoli in tudi, kako se je soočila z epidemijo. "Ker sem bila več doma, sem kdaj pomagala pri gospodinjskih opravilih, kaj oprala, posesala po stanovanju in veliko kuhala," nam je povedala.

Foto: Matjaž Lavrič - Mlada glasbenica Lea Koban na Medijskem gradu

Lea je tudi med tistimi, ki je prebolela okužbo s korona virusom Covid-19. "Bolj kot ne, sem ga z lahkoto prebolela, ni bilo večjih zapletov, le glava me je bolela, tudi vrtelo se mi je... Po tednu dni, ko sem mislila, da sem z boleznijo opravila, pa so me še teden dni močno bolele roke v ramenskem delu. Zdaj je vse OK."

Lea nam je zaupala, da najrajši prepeva slovenske pesmi. Povedala je, da rada nastopa tudi s skupino The Eccentrics iz Kamnika. Na enem nastopu z njimi, ko bi morala zapeti dve pesmi, je zjutraj ostala povsem brez glasu. Kako se je rešila iz hude zagate, pa lahko prisluhnite v oddaji. Par besed je povedala tudi o 7. festivalu Otroci pojejo slovenske pesmi, kjer se je s pesmijo Tinkare Kovač uvrstila v polfinale. Ampak tega med snemanjem oddaje še ni vedela.

Foto: Matjaž Lavrič - Mlada glasbenica Lea Koban v pogovoru z Igorjem Goštetom

Loading...