mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Skakalni praznik v Ljubnem: Slovenke gredo po zmago!

Deli na:
Skakalni praznik v Ljubnem: Slovenke gredo po zmago!

Tako bi bilo v Ljubnem v normalnem letu. - Foto: Bobo

Smučarske skakalke se bodo danes na Ljubnem ob Savinji pomerile na ekipni tekmi za svetovni pokal. Slovenska četverica bo skušala na domači skakalnici pod Rajhovko nadgraditi dve drugi mesti iz zadnjih dveh sezon in se prvič na ekipnih tekmah povzpeti na sam vrh. Tekma se bo začela ob 14. uri.

Leta 2019 so na domači tekmi Slovenke zaostale le za Nemkami, lani pa so bile za vsega štiri točke boljše Avstrijke. Tokrat si v postavi Nika Križnar, Ema Klinec, Urša Bogataj in Špela Rogelj, želijo do prve zmage v svetovnem pokalu na Ljubnem po letu 2016, ko je na najvišji stopnički kot edina Slovenka doslej stala Maja Vtič.

Med favoritinjami za zmago so poleg varovank Zorana Zupančiča, ki so bile ekipno daleč najbolj prepričljive v kvalifikacijah, tudi Avstrijke na čelu z edino zmagovalko tekme svetovnega pokala v tej sezoni, Marito Kramer. Močno zasedbo imajo tudi Nemke in Japonke, Norvežanke pa bodo skušale presenetiti z najboljšo skakalko zadnjih sezon, Maren Lundby in najboljšo iz kvalifikacij Silje Opseth.

Ljubno bo v nedeljo ob 14. uri gostilo še posamično tekmo, na kateri bodo od Slovenk nastopile Križnarjeva, Klinčeva, Bogatajeva in Rogljeva ter Nika Vetrih, Katra Komar in Jerneja Repinc Zupančič.

V petek je pod Rajhovko v kvalifikacijah nastopilo rekordnih 80 skakalk iz 17 držav, od tega 12 Slovenk, na ekipni tekmi pa bo tekmovalo kar 15 držav.