prom-dance Svet24.si

Maturantski ples lep spomin, a velik finančni ...

PP 3-feb21 Svet24.si

Zdrava malica ali kosilo regačico, malce ...

sola solarji bobo Necenzurirano

Strelski pohodi po šolah, ki jih ni bilo

brglez han Reporter.si

Ozadje kongresa SD: Kučan proti Hanu, glavna ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

gledalka Njena.si

Doslej neznano ozadje izbora za sodelovanje v ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Skakalci rešujejo tudi TV Slovenija: fantastična gledanost ekipne tekme

Deli na:
Skakalci rešujejo tudi TV Slovenija: fantastična gledanost ekipne tekme

Foto: Profimedia

Prenose 43. svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici in vsaj en del studijske oddaje Planica, Planica je videlo 63 odstotkov gledalcev, so zapisali pri TV Slovenija. Druga serija sobotne ekipne tekme skakalcev, ko so Anže Lanišek, Timi Zajc, Žiga Jelar in Lovro Kos skočili na vrh, je bila najbolj gledana vsebina na TV Slovenija letos.

TV Slovenija je med prvenstvom v Planici pripravila skoraj 60 ur premiernega programa, katerega je vsaj en del videlo 63 odstotkov oziroma 1.209.200 različnih gledalcev, starejših od štirih let. Povprečna gledanost je bila 10,8-odstotna (206.400 gledalcev), delež pa 40-odstoten.

Največ gledalcev je bilo v soboto, ko je bila ekipna tekma, na kateri so slovenski skakalci osvojili zlato medaljo. V povprečju je tekmo spremljalo 25,7 odstotka oziroma 490.900 gledalcev, kar predstavlja 69 odstotkov takratnih gledalcev televizije.

Ravno tako je sobotna ekipna tekma dosegla tudi najvišji delež gledalcev letos na slovenskih televizijah - ob 17.17 je TV SLO 2 spremljalo 75 odstotkov takratnih gledalcev televizije.

O odlični gledanosti poročajo tudi iz drugih držav, skupaj na bi si boje v Planici po vsem svetu ogledalo okrog 500 milijonov gledalcev, so še zapisali pri TV Slovenija. Raziskavo je opravila AGB Nielsen (panelni vzorec 450 gospodinjstev).