stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Širimo VIP Zasavje: šport, 2 del reportažne oddaje

Deli na:
Širimo VIP Zasavje: šport, 2 del reportažne oddaje

Foto: Igor Gošte

V sodelovanju z Varstveno delovnim centrom Zasavje (VDC) bomo v naslednjih mesecih posneli več krajših in daljših reportaž. Svoj projekt Širimo VIP Zasavje so namreč uspešno prijavili na razpis LAS in ga bodo izvajali od 1. junija 2022 do 30. aprila 2023. Pred vami je 2. oddaja, ki smo ji dali podnaslov Šport.

Ja, o športu bomo govorili, ki je še kako doma v zasavskem VDC. Pred slabim tednom je kar nekaj tamkajšnjih uporabnikov, pravzaprav največ med vsemi ekipami, sodelovalo na 19. poletnih igrah specialne olimpijade, ki so potekale v Zagorju, Trbovljah in Celju.

Seveda pa je bila glavnina dogajanja v Zagorju, kjer je potekala svečano odprtje iger in tudi podelitev medalj z zaključno zabavo. V prvem delu oddaje si boste lahko ogledali pogovor z nekdanjim udeležencem kar dveh zimskih olimpijskih iger Domnom Poceicho, ki poleg ostalega skrbi tudi za šport in rekreacijo v VDC in ima hkrati pomembno funkcijo v športih, ki jih gojijo v okviru Specialne olimpijade.



Domen nam je povedal, koliko ekip je sodelovalo na tekmovanju, koliko športnikov, v katerih športih so tekmovali, kako poteka razvrščanje športnikov pa tudi, kako uspešni so bili pri tem njegovi varovanci. Marsikaj zanimivega je povedal tudi o pomenu športa pri vključevanju njihovih športnikov v družbo.

V drugem delu smo se pogovorili še s tremi dobitniki medalj. Najprej je o plesu in o osvojeni zlati medalji v košarki spregovorila Samira Kokalj, drugi je svojo bogato športno pot predstavil Toni Ravnikar, ki je na zadnjih igrah osvojil dve medalji v balinanju. V paru z Ervinom zlato in srebrno med posamezniki. Je pa tudi uspešen v nogometu in atletiki.

Zadnjega pa smo k besedi povabili vratarja in kapetana zmagovalne ekipe v nogometnem delu tekmovanja Branka Glavača, ki je bil tako kot Toni še tudi udeleženec svetovnih iger specialne olimpijade. Med oddajo si boste lahko ogledali tudi pester izbor fotografij z 19. poletnih iger specialne olimpijade.