Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pogodba izgradnje prizidka podpisana

Deli na:
Pogodba izgradnje prizidka podpisana

Podpis pogodbe. - Foto: Igor Gošte

Po skoraj letu dni birokratskega truda, so danes zjutraj v prostorih Varstveno delovnega centra Zasavje podpisali gradbeno pogodbo za izgradnjo prizidka enote Zagorje VDC Zasavje z izbranim izvajalcem A.M.D. gradnje Trbovlje.

V VDC se nadejajo, da bodo z omenjenim podjetjem uspešno sodelovali in projekt dokončali do pomladi 2022. „Zahvaljujem se Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in ministru Janezu Ciglerju Kralju za prepoznavo naših potreb, za podporo projektu in večinsko financiranje. Tako bo kar 643.591 EUR od predvidenih 700.000 EUR celotne investicije poravnano s strani ministrstva,“ nam je povedala direktorica VDC dr. Špela Režun.

69fc318e14e04fb469e095bdb8e1675c.jpeg

Z zgrajenim prizidkom se bo zasavskim uporabnikom in zaposlenim v VDC zagotovilo varnejše bivanje, delovanje skladno s smernicami COVID 19 (ločitev čistih in nečistih poti), nadalje se bo lahko vzpostavila siva cona oz. rdeča cona v primeru okužb v prizidku in ne bo potrebno zapirati dnevne enote in ogrožati zdravja ostalih stanovalcev v enoti bivanja v mansardi, uredila se bo požarno varnost z izgradnjo požarnega stopnišča, pridobili bodo prostore za individualne strokovne in rehabilitacijske obravnave uporabnikov in snoozeln sobo, zgrajena bo tudi sobo za izobraževanja, sestanke zaposlenih, stanovalcev, koordinacijo podpornih storitev v okolju, ki bo imela direkten vhod od zunaj in bo na voljo tudi lokalnim organizacijam, ki sodelujejo z njimi, zgrajeni bosta še dve sobi za vsaj dve začasni namestitvi v enoti bivanja v mansardi ter soba za dve dodatni stalni namestitvi v enoti bivanja v mansardi, dodaten bo tudi dnevni prostor z balkonom, ki bo omogočal višjo kakovost bivanja stanovalcev, ki so odvisni od pomoči zaposlenih pri gibanju, pa tudi ostalih, ki si želijo na sveži zrak. Zagotovljena bo možnosti dodatnih vključitev v dnevne programe za vsaj 10 zasavskim uporabnikov in zadostna varnostna razdalja med delovnimi mesti v času kovida za vse obstoječe uporabnike. Pridobil pa se bo tudi prostor za dnevni program za starejše, ki se testira v pilotnem projektu S teboj lahko in naj bi v prihodnosti dobil svoje mesto v sistemu v okviru Zakona o socialnem vključevanju invalidov.