Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

Nikolina in Severina BestFM

Nikolina in Severina - spor, ki traja in traja …

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

Magazin

Sin srbskega predsednika Vučića se je hotel v Nemčiji tepsti z Albanci

Deli na:
Sin srbskega predsednika Vučića se je hotel v Nemčiji tepsti z Albanci

Varnostniki so nazaj držali Danila Vučića, ki se je hotel tepsti. - Foto: X.com

Nemška policija je aretirala osem nogometnih navijačev zaradi pretepa, ki se je zgodil v enemu izmed lokalov v Gelsenkirchnu pred nedeljsko tekmo evropskega prvenstva med Srbijo in Nemčijo. Gre za enega Angleža in sedem Srbov, poroča britanski The Guardian. Medtem pa mediji poročajo, da se je Danilo Vučić, sin srbskega predsednika Aleksandra Vučića, skoraj stepel z Albanci, ki naj bi napadli bar s srbskimi navijači.

V pretepu je bilo vpletenih okoli 150 ljudi, dva pa sta bila lažje ranjena. Do njega je prišlo, ko je skupina angleških navijačev želela vstopiti v lokal, kjer so bili že srbski navijači, je Guardian povzel informacije nemške policije.

"Skupina srbskih navijačev je bila že v lokalu, ko je večja skupina angleških navijačev želela vstopiti. To je sprožilo nesporazum," je dejal vodja policije v Gelsenkirchnu Peter Both. "V tem trenutku je težko reči, kaj je sprožilo pretep, ali to, da so srbski navijači želeli ustaviti Angleže, ali pa provokacije Angležev."


Kot je pojasnil Both, se bo osem ljudi moralo zagovarjati na sodišču, policisti pa jim bodo izdali prepoved obiska nadaljnjih tekem na evropskem prvenstvu.

Nemška policija je sicer srečanje Srbije in Anglije označilo za tekmo z višjo stopnjo tveganja in sprejela vrsto varnostnih ukrepov. Med drugim je na stadionu bilo na prodaj pivo z zgolj 2,5 odstotka alkohola.

Enega od incidentov naj bi zakuhali Albanci, ki so se pojavili pred barom, v katerem so pred tekmo popivali srbski navijači, in izzvali pretep. Na družbenih omrežjih se je pojavil video, v katerem se želi Danilo Vučić vmešati v pretep z Albanci, a mu to prepreči skupina moških. Domnevno je šlo za pripadnike srbske posebne enote Kobra, zadolžene za njegovo zaščito.

Dvoboj v skupini C, v kateri igra tudi Sloveniji, je nato minil brez vidnejših izgredov. Angleži so ga dobili z 1:0.