muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

Sta William in Kate res tako stroga, kot ju opisuje osebje palače? Odkrito.si

Je Kate pretirano stroga? Tega njeni otroci ne ...

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Shakira v težavah z zakonom: v Španiji jo preganjajo zaradi suma davčne utaje

Deli na:
Shakira v težavah z zakonom: v Španiji jo preganjajo zaradi suma davčne utaje

Foto: instagram

Pop zvezdnici Shakiri grozi že drugo sojenje, saj naj bi španskim davčnim organom dolgovala skoraj 6,7 milijona evrov. Špansko državno tožilstvo, pristojno za gospodarske prekrške, je v torek pri pristojnem preiskovalnem sodišču v Esplugues de Llobregat pri Barceloni vložilo kazensko ovadbo v preiskavi domnevne davčne utaje.

Predhodna preiskava proti 46-letni Kolumbijki je bila uvedena julija na podlagi prijave davčnega urada zaradi dveh morebitnih kaznivih dejanj v zvezi z davkom na dohodek in premoženje v letu 2018. Preiskovalno sodišče mora zdaj odločiti, ali mora glasbenica, ki je zaslovela z uspešnicami, kot sta Waka Waka in Hips Don't Lie, tudi v tej davčni zadevi sesti za zatožno klop, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Shakira ima sicer že dlje časa težave s španskimi davčnimi organi in sodstvom. Pevka bo morala letos v Barceloni najverjetneje stopiti pred sodišče zaradi domnevnega neplačila davka od dohodkov v višini 14,5 milijona evrov za obdobje med letoma 2012 in 2014. Tožilstvo zaradi neplačila davka tožilstvo za Shakiro zahteva osem let in dva meseca zaporne kazni ter globo v višini 23,8 milijona.

Glasbenica je sicer po pisanju dpa za prvi primer večkrat zatrdila, da je nedolžna ter da je bila v letih 2012, 2013 in 2014 zavezana k plačilu davkov na Bahamih. Zatrdila je tudi, da je plačala vse davke in obresti.

Julija lani je zavrnila izvensodno poravnavo v Španiji, kjer je občasno živela z nekdanjim španskim nogometašem Gerardom Piqejem. Po ločitvi se je sicer Shakira z njunima sinovoma preselila v Miami.