sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Serena Williams ne bo osvojila še 24. granda slama

Deli na:
Serena Williams ne bo osvojila še 24. granda slama

Foto: Reuters

Japonska teniška zvezdnica Naomi Osaka je v Melbournu zaustavila pohod Američanke Serene Williams na rekordni 24. grand slam. Tretja nosilka je namreč v polfinalu na igrišču Roda Laverja gladko s 6:3 in 6:4 pred več tisoč navijači premagala Williamsovo, ki tako ostaja pri 23 lovorikah za veliki slam. Zadnjo je osvojila leta 2017 prav v Melbournu.

Osaka se bo v soboto za naslov na odprtem prvenstvu Avstralije pomerila ali z Američanko Jennifer Brady ali s Čehinjo Karolino Muchovo.

Za zdaj ima Japonka tri grand slame, v Flushing Meadowsu 2018 in 2020 ter Melbournu 2019.

"Danes sem v uvodnih igrah naredila nekaj neizsiljenih napak, tako zelo sem bila živčna in prestrašena. Nato pa sem ujela ritem in najpomembneje zame je bilo, da sem se zabavala," je po tekmi dejala Osaka, ki je uvodoma zaostajala z 0:2, nato pa dobila pet iger zaporedoma.

Nekaj besed je namenila tudi tekmici. "Zame je vedno velika čast igrati proti Sereni in sama nisem želela izpasti na slab način, zato sem dala res vse od sebe," je dodala 23-letna Japonka.

Williamsova pa je od leta 2017, ko je pred štirimi leti OP Avstralije osvojila noseča, izgubila štiri finale grand slamov.

A pred današnjim dvobojem je imela 39-letna zvezdnica veliko prednost glede izkušenj, saj je dobila osem prejšnjih polfinalov v Melbournu v zadnjih 18 letih. Prvič pa je zaigrala v finalu grand slama leta 1999, ko je imela Osaka le eno leto.

Vendar je Osaki po le 75 minutah igre uspelo premagati prvo damo svetovnega tenisa in bo v soboto lovila svoj četrti grand slam.