boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mlada Slovenka Kaja Juvan v Wimbledonu namučila legendarno Sereno Williams

Deli na:
Mlada Slovenka Kaja Juvan v Wimbledonu namučila legendarno Sereno Williams

Foto: Profimedia

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v 2. krogu tretjega turnirja za grand slam v sezoni v Wimbledonu s 6:2, 2:6 in 4:6 izgubila proti Američanki Sereni Williams, sicer enajsti nosilki. Williamsovo v 3. krogu čaka 18. nosilka, Nemka Julia Görges.

"Kaja je igrala dobro, zelo dobro je vračala moje servise. Na splošno je igrala res dober tenis, sama pa sem slabo začela dvoboj. Toda ko se znajdem pod pritiskom, takrat dam iz sebe vse najboljše, rada imam to, sem velika borka. Vesela sem te zmage," je dejala Williamsova.

Juvanova, mladinska olimpijska prvakinja, je izvrstno začela dvoboj kariere s slovito Američanko in dobila prve tri igre. Tudi nadaljevala je zelo dobro, povedla s 5:2 in po 27 minutah dobila niz s 6:2.

Drugi niz je bolje začela sedemintridesetletna Williamsova, sedemkratna zmagovalka tega turnirja, ki je takoj dobila igro na servis 133. igralke z lestvice WTA Juvanove. V sedmi igri je Williamsova, ki v Wimbledonu še nikoli niz izpadla v prvih dveh krogih, naredila nov "break" in pozneje izid v nizih izenačila na 1:1.


V tretjem nizu je Williamsova, ki je proti igralkam izven prve stoterice doslej izgubila le trikrat, v peti igri dobila igro na servis Slovenke in prišla do odločilne prednosti. Za razliko od prvega niza je Američanka, ki lovi 24. naslov na grand slamih, s čimer bi izenačila rekord Margaret Court, v drugih dveh dvignila raven igre, Slovenka pa je delala vse več neizsiljenih napak.

Posledično je izgubila še sedmo igro, ko je servirala, in čeprav je v osmi minuti slavila na servis Američanke in nato znižala na 4:5, pa je Williamsova na svoj servis dvoboj odločila v svoj prid.

"Tekma je bila dobra, borila sem se za vsako točko. Ona je stopnjevala ritem, ampak sem vesela, da sem ohranila mirne živce. Mogoče mi je na koncu malce zmanjkalo moči, ona pa je vse skupaj zdržala. Z razlogom je med najboljšimi igralkami na svetu. Super izkušnja zame, res," je za STA povedala Juvanova.

Mlada, 18-letna Slovenka, ki se je v Wimbledon prebila skozi kvalifikacije, je v 1. krogu izločila Čehinjo Krystino Pliškovo. To je bil za Juvanovo drugi grand slam v karieri, prvega je okusila pred nekaj tedni v Parizu.