kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Senidah osvojila Balkan, zdaj na vrsti Kurzschluss

Deli na:
Senidah osvojila Balkan, zdaj na vrsti Kurzschluss

Senidah je domov prišla vsa popisana. - Foto: Arhiv uredništva

Na Gospodarskem razstavišču v klubu Kurzschluss bo drevi ob 21. uri koncert pevke Senidah v sklopu Kurzschlussa. "Od Muff do Senidah: Osvojila Balkan, naslednja postaja je Kurzschluss," se glasi vabilo na koncert glasbenice in pevke slovenske pop skupine Muff. Tokrat se Senidah predstavlja v popolnoma drugačni luči kot doslej.

Senidah bo v Kurzschlussu nastopila z največjim samostojnim koncertom v Sloveniji doslej in na njem zapela pesmi, ki so na portalu Youtube skupno dosegle več kot 40 milijonov ogledov. Med njene največje uspešnice sodijo lanskoletne pesmi Slađana, Belo in 4 strane sveta, med najnovejše pa letošnje Ride, Crno srce, Mišići in Kamikaza.

Senidah je vokalistka in performerka z eno najbolj unikatnih odrskih prezenc doma in v regiji, za katero bi lahko brez slabe vesti rekli, da je že z Muffi premikala meje domačega glasbenega ekosistema, kar dokazuje tudi drugouvrščenost na slovenskem predizboru za Pesem Evrovizije in nagrada za najboljši album leta 2014. To je štiri leta kasneje še dodatno potrdila z debitantskim singlom Slađana, ki jo je z milijonskim odzivom publike ponesel onkraj meja slovenske prepoznavnosti in jo z burnim apelom srbske sedme sile zasidral na regijsko glasbeno prizorišče, je zapisano na spletni strani kluba Kurzschluss.


Senidah kljub pretežnemu ustvarjanju v srbohrvaščini ostaja jezikovno neomejena, zato je marca letos pri založbi Universal Serbia izdala svoj prvi singel v angleščini z naslovom Ride. Vse kaže, da bo Senidah po ambicioznem naskoku na domačo in regijsko glasbeno sceno v svoji ustvarjalni rekreaciji nizala hit za hitom ter osvojila tudi mednarodno publiko zunaj območja naše bivše skupne države, še piše Kurzschluss.

Senidah je z zasedbo Atlas Erotika v sestavi treh producentov, ki se na odru kameleonsko prelevijo v performerje, nanizala že kar nekaj uspešnih sodelovanj na področju celotne regije. Čeprav vsak prihaja s svojega glasbenega področja, so stičišče našli v ljubezni do trapa, R'n'B in soul glasbe. Cazzafura, MihaMih ter Diiinzo tako od leta 2018 sinhrono prepletajo plesne ritme, erotični naboj in progresivne rime, še piše.

Prva leta obstoja je Kurzschluss deloval kot festivalski pop-up klub, ki je enkrat letno obiskal urbane lokacije. Danes so to žanrsko raznoliki dogodki, ki so zavezani k ustvarjanju glasbenih doživetij večkrat na leto na različnih lokacijah.