markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Magazin

Sekulić dobil zaupnico šefov na KZS in bo še naprej vodil Dončića in tovariše

Deli na:
Sekulić dobil zaupnico šefov na KZS in bo še naprej vodil Dončića in tovariše

Selektor Aleksander Sekulić - Foto: Zdravko Primožič/FPA

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je nastop reprezentance v Pireju ocenil kot neuspeh, čeprav se je tudi sam pred turnirjem zavedal, da nosilci igre niso v optimalni formi, hkrati pa je poudaril, da ima selektor Aleksander Sekulić dolgoročno pogodbo in da bo reprezentanco vodil tudi na prihodnjem eurobasketu naslednje poletje.

"Za uspeh se mora marsikaj iziti v pravo smer, 2017 v Istanbulu nam je to uspelo, letos v Grčiji recimo ne. Nosilci igre s prejšnjih tekmovanj, tukaj govorim o Čančarju, Muriću, Hrovatu, Nikoliću in nenazadnje Dončiću, so bili poškodovani, niso igrali ali pa bili fizično in psihično izmučeni. Hkrati smo imeli zahtevno skupino; tako Hrvaška kot Grčija sta nas zasluženo premagali," je uvodoma v pogovoru za STA dejal Matej Erjavec.

"Lepo je, da ima slovenska javnost visoka pričakovanja, to pomeni, da smo jo razvajali v preteklih letih, a hkrati mora vedeti, da obstajajo objektivni in subjektivni razlogi za neuspeh. Treba je pogledati celotno sliko. Nimamo neomejenega nabora igralcev, mnoge konkurenčne reprezentance prihajajo iz precej večjih držav, pa že nekaj velikih tekmovanj niso ničesar naredile. Grčija se je prvič po 2008 uvrstila na olimpijske igre," dodaja Erjavec.

Veliko kritike slovenske javnosti je bil deležen selektor Aleksander Sekulić. KZS mu je januarja letos podaljšala pogodbo do 2026, kar pomeni, da bo reprezentanco z Luko Dončićem na čelu vodil na evropskem prvenstvu 2025 in 2026 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

"Ta selektor, proti kateremu letijo strupene puščice, nam je v zadnjih letih prinesel uvrstitev na vsa velika tekmovanja, kamor nato pridejo tudi Luka Dončić, Vlatko Čančar, evroligaški igralci ... Ne vidim, da je v njem težava. On ne igra košarke, igrajo jo tisti na parketu. Vem, da imamo v Sloveniji veliko uličnih selektorjev, a ulica ni nikoli vodila politike KZS in je tudi v prihodnje ne bo," je poudaril predsednik KZS.


"Tako kot iz uspehov ne delamo prevelike evforije, tudi ob porazih ne zganjamo panike. Najlažje je reči, da je za vse kriv selektor in ga zamenjati. Mi se stvari lotevamo drugače, delamo na dolge proge in čakamo trenutek, ko se ti stvari poklopijo oziroma izidejo v tvojo smer, da lahko pridemo do odmevnega rezultata."

"Tudi Josh Nebo se je reprezentanci priključil šele en teden pred turnirjem v Grčiji. Z Luko sta opravila dva skupna treninga. Zagotovo bi izgledal še precej bolje, če bi imel mesec in pol priprav, kot je to običajno pred reprezentančnimi akcijami za velika tekmovanja."

Matej Erjavec seveda ni pozabil na prvega zvezdnika, ki je prišel v reprezentanco skoraj naravnost iz finala lige NBA. "Luka Dončić je znova dokazal, da kar obljubi, tudi izpolni. To je močno sporočilo vsem igralcem. V reprezentanco je prišel po napornem finalu lige NBA in takoj po koncu turnirja v Pireju že svoj pogled usmeril v naslednjo reprezentančno akcijo. Luka je s tem še poglobil kult reprezentance, skupaj drži celotno ekipo in vsak, ki je zraven, uživa od prve do zadnje minute," je dejal Erjavec.

Evropsko prvenstvo naslednje leto bo znova potekalo v štirih državah (Ciper, Poljska, Latvija, Finska), Slovenija pa za uvrstitev potrebuje le še eno zmago iz preostalih štirih tekem novembra letos in februarja prihodnje leto.

"Zavedamo se, da se določenim igralcem počasi izteka čas v reprezentanci, zato je toliko bolj pomembno, da si čim prej zagotovimo nastop na evropskem prvenstvu, saj bomo imeli nato več tekem za uvajanje mlajših, ki potrebujejo izkušnje igranja na najvišji ravni," je zaključil predsednik Matej Erjavec.