Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Še Trump in Obama sta čestitala Tigerju Woodsu

Deli na:
Še Trump in Obama sta čestitala Tigerju Woodsu

Foto: Reuters

Ameriški golfist Tiger Woods, ki je v nedeljo po enajstih letih spet osvojil enega od štirih največjih turnirjev, je navdušil športni svet. Woods je zmagal na mastersu v Augusti, s čimer je osvojil svoj 15. "major" v karieri in po kalvariji zadnjih let uprizoril eno večjih športnih vrnitev.

Poznavalci golfa napovedujejo, da gre po letih težav z zlorabo alkohola in drog, težavah z zakonom, s poškodbo hrbta, za njegovo odrešitev, s petim zelenim jopičem pa je svetu dokazal, da pri 43 letih še ni za odpis. S tem je obenem postal drugi najstarejši zmagovalec mastersa po legendarnem Jacku Nicklausu, ki je leta 1986 zmagal pri 46 letih.

"Velik 'bravo' od mene, Tiger Woods!" je po njegovi zmagi zapisal Nicklaus na družabnih omrežjih: "Zelo sem vesel zanj in za golf kot igro. To je enostavno fantastično!"

"Čestitke Tigerju Woodsu. Gre za res velikega šampiona!" je tvitnil ameriški predsednik Donald Trump, ki je z Woodsem v začetku leta odigral partijo golfa: "Rad imam ljudi, ki se izkažejo pod velikim pritiskom. Kakšna fantastična življenjska vrnitev res dobrega fanta."

Oglasil se je tudi nekdanji ameriški predsednik Barack Obama, in preko Twitterja sporočil: "Čestitke, Tiger! Vrniti se z zmago na mastersu po vseh visokih in nizkih trenutkih v življenju je dokaz odličnosti, poguma in odločnosti."

Bill Clinton, še en nekdanji predsednik ZDA, je zapisal: "Nikoli ne smeš odnehati. Čestitke, Tiger."

Ameriški golfist je navdušil tudi prvo zvezdnico ženskega tenisa Sereno Williams, zmagovalko 23 turnirjev za grand slam: "Dobesedno v solzah gledam Tigerja Woodsa, to je veličina brez primere. Vedoč, kaj vse si pretrpel fizično, nato pa se danes vrnil v takšnem slogu? Čestitke milijon-krat! Zelo sem navdahnjena, hvala, prijatelj."

"Kakšen velik trenutek za golf. Navdušen sem nad neverjetno predstavo Tigerja Woodsa in zelo sem vesel zanj, da je osvojil še en zeleni jopič. Gre res za poseben zgodovinski dan. Čestitke, Tiger" je zapisal njegov golfski tekmec Phil Mickelson in v šali dodal, da zahteva revanšo.

"Še nikoli nisem s takšnim navdušenjem spremljala golfa! Čestitke, Tiger Woods, za 15. naslov na majorjih," je zapisala olimpijska prvakinja v smučanju Maria Höfl-Riesch.



Tudi ameriški košarkarski superzvezdnik LeBron James ob podvigu Woodsa ni ostal brez besed: "Priklanjam se ti, Tiger Woods! Navdihuješ me."

"Največja vrnitev v športu vseh časov! Čestitke, Tiger Woods. Dovoli mi, da enkrat v prihodnosti poprimem enega od tvojih petih zelenih jopičev," pa je zapisal zvezdnik NBA Stephen Curry, sicer v prostem času strasten golfist.

Tudi legenda lige NBA, Earvin Magic Johnson, je bil navdušen: "Velike čestitke Tigerju Woodsu za zmago na mastersu. Rjovenje tigra je nazaj!"

Angleški nogometni zvezdnik Wayne Rooney si je v živo v Augusti ogledal razplet mastersa: "Neverjeten dan na mastersu. V čast mi je bilo v živo spremljati vrnitev Tigerja Woodsa med najboljše."

"OMB! Tiger Woods! Uspelo mu je, uspelo ... Nekaj mi je padlo v oko. Kot sem nekoč že zapisal ob mojstrovini Tigerja Woodsa: ali ste že kdaj v življenju videli nekaj tako izjemnega?" pa je zapisal nekdanji zvezdnik Anglije, zdaj strokovni komentator nogometa Gary Lineker.

"Čestitke, Tiger! Kakšna predstava," je tvitnil podajalec New England Patriots in šestkratni zmagovalec super bowla, Tom Brady.

Pozno zvečer je vsem odgovoril tudi šampion sam. "Ne morem se dovolj zahvaliti družini, prijateljem in navijačem za njihovo podporo. Da sem imel danes ob sebi družino je nekaj, česar ne bom pozabil nikoli," je objavil Woods na Twitterju skupaj s fotografijo, na kateri ima oblečenega zadnjega od petih zelenih jopičev.

"Ne le, da sem spet lahko igral, ampak da sem spet lahko zmagal, je nekaj, za kar bom večno hvaležen. Ta jopič je zelo udoben," je še zapisal ameriški golfski superzvezdnik, ki je na današnji svetovni lestvici z 12. napredoval na šesto mesto.