Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Še en mladi Slovenec po stopinjah Luke Dončića: 14-letni Jan Vide gre v Real

Deli na:
Še en mladi Slovenec po stopinjah Luke Dončića: 14-letni Jan Vide gre v Real

Jan Vide - Foto: Twitter

Uspehi slovenskega košarkarskega asa Luke Dončića so navdih za marsikaterega mladega slovenskega košarkarja. Dončićeva športna pot do lige NBA ga je v zgodnjih najstniških letih povedla v mladinske ekipe madridskega Reala. Tej pa v zadnjih letih sledijo tudi drugi nadarjeni slovenski mladi košarkarji. Letos 14-letni Jan Vide.

Član mladinskih selekcij Heliosa Vide bo postal član španskega velikana, so sporočili iz domžalskega kluba. Ob tem so spomnili, da gre za drugo leto po vrsti, da je član njihovih mladinskih vrst oranžni dres zamenjal za belega kraljevega kluba. Lani je to storil Urban Klavžar.

V lanski sezoni se je Vide, ki je pri domžalskih mladinskih selekcijah osvojil štiri naslove državnih prvakov, udeležil dveh turnirjev z Realovo ekipo letnikov 2005, na katerih je prepričal trenerje španskega kluba. V špansko prestolnico se bo odpravil konec avgusta, po reprezentančnem U15 turnirju SloveniaBall v Slovenj Gradcu, so še pojasnili pri Domžalčanih.

Pri madridskih mladincih se bo pridružil Slovencema Klavžarju, Danu Duščaku in Žigi Samarju.

"Gre za novo potrditev odličnega dela našega kolektiva in novo poglabljanje večne dileme o problematiki zgodnjih odhodov slovenskih košarkarjev v tujino," je Videtovo selitev pokomentiral direktor Domžal Matevž Zupančič.

"Z Real Madridom in starši smo dosegli dogovor o prestopu v okviru zmožnosti in pravil. Vsekakor Janu želimo veliko uspeha na novi poti, naša vrata za morebitno vrnitev pa vedno ostajajo odprta, saj se v klubu po najboljših močeh trudimo gojiti slovenska jedra vseh selekcij," je dodal.