dreamstime_m_103868112 Odkrito.si

KONOPLJA - RASTLINA PRIHODNOSTI

Antonio Brasco, pogreb Svet24.si

FOTO: Antonio je pričakoval prazno cerkev, a se ...

čuječnost Svet24.si

Dokazano, kako čuječnost ubije stres

gozdarstvo Svet24.si

Gozdovi so pred klimatskimi izzivi, vendar smo na ...

Peter Fonda Svet24.si

Umrl je hollywoodski velikan, nikoli več ne bo ...

ana maria mitic 7 Njena.si

Ana Maria Mitič pokazala svojo družino

ines in denis Njena.si

Denisova kandidatka vroča spletna mačka

Magazin

Še en mladi Slovenec po stopinjah Luke Dončića: 14-letni Jan Vide gre v Real

Deli na:
Še en mladi Slovenec po stopinjah Luke Dončića: 14-letni Jan Vide gre v Real

Foto: Twitter - Jan Vide

Uspehi slovenskega košarkarskega asa Luke Dončića so navdih za marsikaterega mladega slovenskega košarkarja. Dončićeva športna pot do lige NBA ga je v zgodnjih najstniških letih povedla v mladinske ekipe madridskega Reala. Tej pa v zadnjih letih sledijo tudi drugi nadarjeni slovenski mladi košarkarji. Letos 14-letni Jan Vide.

Član mladinskih selekcij Heliosa Vide bo postal član španskega velikana, so sporočili iz domžalskega kluba. Ob tem so spomnili, da gre za drugo leto po vrsti, da je član njihovih mladinskih vrst oranžni dres zamenjal za belega kraljevega kluba. Lani je to storil Urban Klavžar.

V lanski sezoni se je Vide, ki je pri domžalskih mladinskih selekcijah osvojil štiri naslove državnih prvakov, udeležil dveh turnirjev z Realovo ekipo letnikov 2005, na katerih je prepričal trenerje španskega kluba. V špansko prestolnico se bo odpravil konec avgusta, po reprezentančnem U15 turnirju SloveniaBall v Slovenj Gradcu, so še pojasnili pri Domžalčanih.

Pri madridskih mladincih se bo pridružil Slovencema Klavžarju, Danu Duščaku in Žigi Samarju.

"Gre za novo potrditev odličnega dela našega kolektiva in novo poglabljanje večne dileme o problematiki zgodnjih odhodov slovenskih košarkarjev v tujino," je Videtovo selitev pokomentiral direktor Domžal Matevž Zupančič.

"Z Real Madridom in starši smo dosegli dogovor o prestopu v okviru zmožnosti in pravil. Vsekakor Janu želimo veliko uspeha na novi poti, naša vrata za morebitno vrnitev pa vedno ostajajo odprta, saj se v klubu po najboljših močeh trudimo gojiti slovenska jedra vseh selekcij," je dodal.

Loading...