mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Samozavestni lastnik Dallasa je prepričan: Dončić in Porzingis lahko skupaj igrata 20 let!

Deli na:
Samozavestni lastnik Dallasa je prepričan: Dončić in Porzingis lahko skupaj igrata 20 let!

Foto: Reuters

Mark Cuban, lastnik severnoameriškega košarkarskega moštva Dallas Mavericks, za katerega prvo sezono v NBA uspešno igra Slovenec Luka Dončić, moštvu pa se je pridružil še Latvijec Kristaps Porzingis, stavi na nov superdvojček lige. Cuban je prepričan, da bi lahko slovensko - latvijski par presegel legendarno navezo Dirk Nowitzki - Steve Nash.

Porzingis se novemu soigralcu Dončiću to sezono sicer še ne bo pridružil na igrišču, a ko se bo priključil ekipi, si lastnik Cuban želi, da bi podpisal dolgoročno pogodbo.

"Naš cilj je, da obdržimo Dončića in Porzingisa skupaj naslednjih 20 let," je samozavestno dejal Cuban na novinarski konferenci, namenjeni predstavitvi novih okrepitev Dallasa, Porzingisu, Timu Hardawayu ml., Courtneyju Leeju in Treyu Burku.

Latvijski "velikan" Porzingis, četrti izbor nabora NBA 2015, sicer ni igral vse od operacije, s katero so mu popravili raztrgano vez levega kolena lanskega februarja. Vodstvo Dallasa mu je dalo vedeti, da ne pričakuje, da bo Porzingis to sezono kaj igral za zdajšnje moštvo, New York Knicks.

"Ves ta čas sem bil zelo potrpežljiv, upošteval sem nasvete zdravnikov, in tudi ostal bom potrpežljiv. Ne smemo prehitevati. Skupaj z zdravniško ekipo bomo poiskali najboljšo rešitev za vrnitev na parket," je dejal 23-letni Porzingis in dodal, da imata z 19-letnim Dončićem "super odnos", saj sta večkrat igrala drug proti drugemu v Evropi.



Cuban že ima pred očmi, kot pravi, prihodnost svoje ekipe naslednjih 20 let. Porzingis bi lahko z najboljšim novincem lige NBA, Dončić je nagrado osvojil že trikrat zapored, tvoril dinamičen dvojec, ki bi po mnenju Cubana zaznamoval ligo NBA v naslednjih dveh desetletjih.

Dončić je bil novinec meseca novembra in decembra, najboljši med rookieji je bil tudi januarja, ko je v povprečju dosegal po 22,4 točke, 8,1 skoka in 6,4 podaje na tekmo. Skupno je trikrat zbral vsaj 30 točk, ob tem ima dva trojna dvojčka - postal je prvi najstnik v zgodovini NBA, ki mu je to uspelo.

Nekdanji MVP evrolige je na petih zaporednih tekmah dosegel vsaj 25 točk in s tem dosežkom postal prvi po Stephenu Curryju leta 2010. Ob tem je imel na štirih zaporednih tekmah vsaj 25 točk, pet skokov in pet podaj, s čimer je postal prvi rookie s takšnim dosežkom po legendarnem Michaelu Jordanu v sezoni 1984/85.

"Dobro se spomnim, da je kar nekaj let mlajši od mene. A poznava se, saj sva dolga leta igrala drug proti drugemu. Imava super odnos. Zdaj imam končno priložnost, da zaigram skupaj z njim, česar se zelo veselim," je o Dončiću, ki ga košarkarski strokovnjaki onkraj luže glede širine igre že zdaj primerjajo z legendarnim Magicom Johnsonom, dejal Porzingis.