Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Luka Dončić priskočil na pomoč z donacijo tudi za slovenske bolnišnice

Deli na:
Luka Dončić priskočil na pomoč z donacijo tudi za slovenske bolnišnice

Košarkarsko moštvo Dallas Mavericks je danes sporočilo, da so se slovenski košarkarski as Luka Dončič, lastnik moštva Mark Cuban ter ameriški košarkar Dwight Powell združili v boju z novim koronavirusom ter donirali 500.000 dolarjev za podporo sistema za varstvo otrok zdravstvenega osebja v bolnišnicah v Teksasu.

Donacija v višini pol milijona dolarjev je namenjena zdravstvenemu centru Univerze Teksas ter bolnišnici Parkland, ki skrbita za varstvo otrok svojih uslužbencev, ki se "v prvih vrstah borijo s covidom-19 v teh izrednih razmerah", so zapisali v uradni izjavi za javnost.

»Ostanite doma,« je rojake ob svojem zapisu na družbenem omrežju rojake posvaril Luka Dončić in napovedal, da bo v za boj proti koronavirusu priskočil na pomoč z donacijo tudi za slovenske bolnišnice.

»Že večkrat smo dokazali, da Slovenci znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno. Pomagajte slovenskim bolnišnicam, vsak po svojih zmožnostih, seveda,« je k pomoči pozval tudi prijatelje, športnike, podjetnike in posameznike.



"Hvala izjemnemu zdravstvenemu osebju. Tvegajo res veliko in žrtvujejo vse, da bi pomagali drugim, zato sem počaščen, ker lahko pomagam," so v izjavi povzeli besede Luke Dončića, ki je tako kot preostali košarkarji severnoameriške lige NBA trenutno zunaj pogona.