zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

S kariero Kevina Spaceyja je konec: Netflix ga je odpustil, novi moški ga obtožujejo nadlegovanja

Deli na:
S kariero Kevina Spaceyja je konec: Netflix ga je odpustil, novi moški ga obtožujejo nadlegovanja

Kevin Spacey v seriji Hiša iz kart. - Foto: Netflix

Netflix je v petek v luči obtožb zaradi spolnega nadlegovanja odpustil igralca Kevina Spaceyja. Prav mogoče je, da je njegove igralske kariere konec.

Za ta korak so se odločili, ker naj ne bi želeli sodelovati pri snemanju priljubljene serije Hiša kart, če bo Spacey še vedno del igralske zasedbe. Prav tako ne bodo predvajali njegovega že posnetega filma Gore, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Predstavniki Netflixa bodo zdaj skupaj s produkcijskim podjetjem serije preučili možnosti nadaljnjega sodelovanja. Hiša iz kart je uporabnikom Netflixa sicer še vedno na voljo, a ni več izpostavljena in gledalci, ki jo želijo videti, se morajo malce potruditi, da jo najdejo. Na fotografijah, ki predstavljajo serijo, je namesto Spaceyja zdaj izpostavljena Robin Wrigh, ki v Hiši iz kart igra ameriško prvo damo in soprogo Spaceyjevega lika, ameriškega predsednika Franka Underwooda.

Zaradi afere so v zadregi tudi ustvarjalci in producenti prihajajočega filma All the Money in the World, v katerem Kevin Spacey igra razvpitega milijarderja J. Paul Gettyja, svoj čas najbogatejšega moža sveta. Gre za film o ugrabitvi Gettyjevega 16-letnega vnuka, ko bogati dedek ugrabiteljem ni hotel plačati odkupnine, pa čeprav so mu zločinci po pošti poslali fantovo uho. Film je prestižen projekt z ugledno ekipo za in pred kamerami: režiser je Ridley Scott, v igralski ekipi sta med drugimi še Michelle Williams in Mark Wahlberg. Studio Sony je za film pripravljal kampanjo za filmske nagrade, Spacey je veljal tudi za kandidata za oskarja za stransko vlogo, a iz vsega tega zdaj ne bo nič.



Spaceyja je sicer nespodobnega ravnanja in spolnega nadlegovanja mlajših moških članov zasedbe obtožila vrsta bivših in zdajšnjih članov igralske zasedbe Hiše iz kart. Menijo, da je Spacey s svojimi dejanji ustvaril neznosno delovno okolje.

Ne gre pa za osamljen primer spolnega nadlegovanja ameriškega igralca. Britanska policija ga namreč preiskuje v zvezi z napadom leta 2008. Prav tako je obtožen poskusa posilstva 15-letnika in 14-letnika. Včeraj so se oglasili novi moški, ki so Spaceyja obtožili nadlegovanja. Najstarejši primeri so iz zgodnjih osemdesetih, ko je igralec začenjal kariero.

Na prvo obtožbo spolnega nadlegovanja igralca Anthonyja Rappa se je Spacey odzval z ogorčenjem. Kot je dejal, se incidenta ne spominja.