sara volcic 6 Dobra karma

Lepi televizijki je srce ukradel in pozdravil ...

profimedia-0577666516 Svet24.si

Paris Hilton hoče dvojčka, zato je šla na ...

janez jansa bobo2 Reporter.si

Janša podelil priznanje kitajski družbi Huawei, ...

Tovorno vozilo, slovenska policija, tovornjak, priklopnik Svet24.si

Policisti o vnosu virusa v Slovenijo: izsledili so...

janez-cigler-kralj Necenzurirano

Kako so v Zavodu Iskreni brisali sledi za ...

David Urankar, Špela Močnik Odkrito.si

David, nehaj smrčati!

kandidati 2. sezona ugodno oddam sina Njena.si

To so fantje iz 2. sezone šova Ugodno oddam sina

Magazin

Ruski milijarder dosegel poravnavo za najdražjo ločitev vseh časov

Deli na:
Ruski milijarder dosegel poravnavo za najdražjo ločitev vseh časov

Foto: Reuters

Ruski milijarder Dimitrij Ribolovlev je včeraj sporočil, da sta z bivšo ženo Eleno dosegla dogovor, kako si bosta razdelila premoženje. Nista sicer sporočila zneska, je pa sodišče v Švici leta 2014 Eleni dodelilo kar štiri milijarde švicarskih frankov, kar so časniki pospremili z oceno "najdražje ločitve vseh časov".

Švicarsko sodišče je takrat ocenilo, da je Elena Ribolovleva po 23 letih skupnega življenja z Dimitrijem upravičena do polovice njegovega premoženja v vrednosti štirih milijard frankov (3,6 milijarde evrov).

Vendar pa je potem višje sodišče v Ženevi sodbo razveljavilo in določilo, da bi moral Ribolovlev svoji ženi za ločitev plačati "le" 564 milijonov švicarskih frankov in dve nepremičnini.

Toda to še ni bilo konec sodnega spora in primer je romal še na vrhovno sodišče, ki pa mu zdaj ne bo treba odločati, saj sta bivša zakonca dosegla poravnavo glede pogojev ločitve. Toda več podrobnosti nista sporočila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ruski tajkun Ribolovlev je sicer znan poslovnež in vlagatelj, pa tudi filantrop in zbiralec umetnosti. Med drugim je tudi lastnik francoskega nogometnega prvoligaša AS Monaco. Na Forbesovi lestvici najbogatejših Zemljanov je na 156. mestu s 7,7 milijarde evrov pod palcem.

Loading...