mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ruski milijarder dosegel poravnavo za najdražjo ločitev vseh časov

Deli na:
Ruski milijarder dosegel poravnavo za najdražjo ločitev vseh časov

Foto: Reuters

Ruski milijarder Dimitrij Ribolovlev je včeraj sporočil, da sta z bivšo ženo Eleno dosegla dogovor, kako si bosta razdelila premoženje. Nista sicer sporočila zneska, je pa sodišče v Švici leta 2014 Eleni dodelilo kar štiri milijarde švicarskih frankov, kar so časniki pospremili z oceno "najdražje ločitve vseh časov".

Švicarsko sodišče je takrat ocenilo, da je Elena Ribolovleva po 23 letih skupnega življenja z Dimitrijem upravičena do polovice njegovega premoženja v vrednosti štirih milijard frankov (3,6 milijarde evrov).

Vendar pa je potem višje sodišče v Ženevi sodbo razveljavilo in določilo, da bi moral Ribolovlev svoji ženi za ločitev plačati "le" 564 milijonov švicarskih frankov in dve nepremičnini.

Toda to še ni bilo konec sodnega spora in primer je romal še na vrhovno sodišče, ki pa mu zdaj ne bo treba odločati, saj sta bivša zakonca dosegla poravnavo glede pogojev ločitve. Toda več podrobnosti nista sporočila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ruski tajkun Ribolovlev je sicer znan poslovnež in vlagatelj, pa tudi filantrop in zbiralec umetnosti. Med drugim je tudi lastnik francoskega nogometnega prvoligaša AS Monaco. Na Forbesovi lestvici najbogatejših Zemljanov je na 156. mestu s 7,7 milijarde evrov pod palcem.