Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Rusija se ne boji, da bi zaradi pretresov v Fifi ostala brez SP 2018

Deli na:
Rusija se ne boji, da bi zaradi pretresov v Fifi ostala brez SP 2018

Foto: Reuters

Uradni Kremelj je z velikim presenečenjem sprejel odločitev prvega moža Mednarodne nogometne zveze Seppa Blatterja, da nepreklicno odstopi po sedemnajstih letih na čelu svetovne organizacije. Kljub Blatterjevem odstopu ruske oblasti nemoteno nadaljujejo s pripravami na svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo v tej državi leta 2018.

"Priprave in dela potekajo v skladu z načrti," je sporočil tiskovni predsednik ruskega predsednika Vladimirja Putina Dmitrij Peskov.

Blatterjevo odločitev so v Moskvi sprejeli z osuplostjo. "Nimamo nobenih podatkov o razlogih za odstop. Upoštevali bomo dejstvo, da bo gospod Blatter svoje dolžnosti opravljal do novega volilnega kongresa Fife, delo poteka, sodelovanje s Fifo se nadaljuje," so se še odzvali v predsednikovem uradu.

Zlati v evropski in ameriški nogometni javnosti se pojavljajo pozivi o bojkotu nogometnega prvenstva v Rusiji zaradi očitkov o domnevnem kupovanju prvenstva, iskanje primernega kandidata pa bi morali ponoviti, Rusiji pa odvzeti prvenstvo.

Predsednik Evropske nogometne zveze Uefa Michel Platini, ki se v medijih pojavlja kot najresnejši kandidat za Blatterjevega naslednika na čelu svetovne nogometne hiše, je odpovedal načrtovani berlinski sestanek, na katerem bi se predstavniki evropskih zvez pogovorili o strategiji evropskega nogometa v luči krize v svetovni organizaciji.

"Na podlagi včerajšnje odločitve o odstopu in nepredvidljivem razpletu kriminalističnih preiskav sem se odločil za odpoved sestanka Uefe," je sporočil Platini. Člani evropske nogometne družine so načrtovali berlinski sestanek pred finalnim obračunom v nogometni ligi prvakov med Barcelono in Juventusom, na njem pa naj bi skušali dognati strategijo po Blatterjevi vnovični izvolitvi o morebitnem bojkotu sodelovanja evropskih predstavnikov v svetovni organizaciji.

Uefa je bila med glavnimi Blatterjevimi kritiki, s Švicarjevim odstopom pa so se okoliščine spremenile, da je treba počakati na razplet dogodkov ter razplet izrednega volilnega kongresa Fife, na katerem bi lahko bil Platini eden izmed najresnejših kandidatov. Seveda, če se bi odločil za takšno potezo. Platini se javno še ni izrekel o morebitni kandidaturi za predsednika Fife na načrtovanem izrednem volilnem kongresu.