Revija Reporter
Magazin

Roseanne se ne pusti utišati: Nisem mrtva, kuzle!

M. M.

17. okt. 2018 12:55 Osveženo: 13:00 / 17. 10. 2018

Deli na:

Roseanne Barr in John Goodman, ki upodablja njenega moža Dana, v lepših časih.

ABC

Roseanne Barr je besna, ker so v serijo The Conners (Connerjevi) ubili njen lik. »Nisem mrtva, kuzle!!!!« je tvitnila v odziv na prvo epizodo nove serije, ki je praktično nadaljevanje njene serije Roseanne z isto igralsko zasedbo in liki, a brez nekoč prve in naslovne zvezdnice Barrove.

Serija Roseanne se je letošnjo pomlad po več kot dvajsetletnem premoru uspešno vrnila na televizijo, nato pa je zaradi svojega tvitanja zvezdnica Roseanne Barr izgubila službo.

Potem ko je Roseanne nekdanjo Obamovo svetovalko, temnopolto Valerie Jarrett, primerjala z opico, je mreža ABC ukinila serijo – kljub temu, da je bila največja uspešnice televizije v nekaj letih.

ABC je nato serijo nadaljevala z novim naslovom The Conners in z igralci iz Roseanne. Včeraj je bila premiera nove serije in že v prvi epizodi je bil lik Roseanne potrjen kot mrtev, krivec pa je prevelik odmerek opiatov.   

Roseanne v seriji naj bi operaciji zaužila prevelik odmerek protibolečinskih tablet, po njeni smrti pa družina odkrije, da je imela povsod po hiši skrita različna zdravila.

Prava in še kako živa Roseanne ni niti najmanj zadovoljna zaradi načina, ki jo je stal službe.  Na Twitterju je napisala »Nisem mrtva, kuzle!!!!«, sledila pa je še nekoliko bolj umirjena uradna izjava, ki jo je spisala s pomočjo svojega novega duhovnega svetovalca, rabina Shmuleyja Boteacah. V izjavi je igralcem in ekipi serije zaželela vse najboljše, menila pa je, da televiziji ne bi bilo treba ubiti njenega lika.

»Roseanne je bila edina oddaja na televiziji, ki se je neposredno lotila globokih razlik, ki grozijo načeti tkivo naše družbe,« je zapisala v izjavi. »Natančneje, serija je promovirala sporočilo, da lahko ljubezen in spoštovanje do drugih oseb prevlada nad razlikami in ideološkimi nasprotji,« je še poudarila.

Ideološka nasprotja so v središču konflikta Barrove s televizijo ABC in njenimi nekdanjimi sodelavci pri seriji. Igralka in komičarka je namreč strastna podpornica Donalda Trumpa, kar v liberalnem Hollywoodu ni najbolj sprejemljivo, Trumpa je podpiral tudi njen lik, kar je vznejevoljilo velik del ameriške javnosti.