Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ribery končal kariero

Deli na:
Ribery končal kariero

Franck Ribery - Foto: Profimedia

Nekdanji francoski nogometni reprezentant Franck Ribery, ki je največji pečat pustil v vrstah bavarskega velikana iz Münchna Bayerna, je že odigral svojo zadnjo profesionalno tekmo. Kot je danes na svojih spletnih straneh objavil francoski L'Equipe, je vezist končal kariero zaradi težav s kolenom.

Ne da bi vedel, je 39-letni Ribery že odigral zadnjo tekmo v svoji karieri, in sicer 14. avgusta proti Romi, so zapisali pri L'Equipe.

V drugem polčasu tekme se je poškodoval oziroma obnovil poškodbo kolena. Zdravniške napovedi niso obetavne, Ribery trpi za bolečinami v obeh kolenih, obeta se mu operativni poseg, kar pomeni konec igralske kariere, navajajo.

Kot napovedujejo pri francoskem časniku, bo Ribery do konca sezone ostal v Salernu kot ambasador Salernitane, s katerim se kot igralec pripravlja na sporazumno prekinitev pogodbe. Salernitana trenutno zaseda 14. mesto v serie A.

Ribery je po koncu sezone 2018/19, po 12 sezonah, zapustil nemški Bayern, s katerim je osvojil 23 lovorik, ter se kot prost igralec avgusta istega leta pridružil Fiorentini, septembra lani je nato presenetljivo postal član Salernitane.

Igral je tudi za Marseille, Galatasaray, Metz, Brest in Boulogne, v dresu galskih petelinov je zbral 81 nastopov in dosegel 16 golov.