premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Domen in Luka Odkrito.si

Veste, kdo sta ta dva SLOVENCA? Sta SVETOVNO ...

delius-barisic Ekipa24.si

Konec dvomov! Iz Olimpije prišlo sporočilo, ki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Restavracija Lesnika: kulinarične mojstrovine iz Zgornje Savinjske doline

Deli na:
Restavracija Lesnika: kulinarične mojstrovine iz Zgornje Savinjske doline

Restavracija Lesnika v Mozirju - Foto: Primož Lavre

V kotičkih Zgornje Savinjske doline raste avtohtona sorta jablane lesnika z zelenimi jabolki. Lesnika je tudi ime restavracije sredi starotrškega jedra Mozirja, kjer se zanimive družinske zgodbe prepletajo s posebno opremljenim ambientom, ki navdušuje, in s kulinaričnimi mojstrovinami, ustvarjenimi zlasti iz domačih, lokalnih sestavin ter pripravljenimi na restavracijsko-gurmanski način.

Kot lokalna posebnost sodijo v koncept kuhinje črne trobente, gobe z Menine planine. V restavraciji črne trobente pripravijo kot dodatek k sirovim štrukljem in jurčkom. Na jedilniku zbudijo pozornost tudi potočni raki, saj se z njimi ponaša le še redka gostilna v Sloveniji. Iz bližnje ribogojnice ob reki Savinji so postrvi, a boste lahko uživali tudi ob jadranskem brancinu z brokolijem in ajdo.

Chef kuhinje in kreator receptov Ervin Podbregar z ekipo sodelavcev, Tomom Čoparjem, Timom Kremerjem in Leonom Blatnikom v kuhinji peče kruh, sami vlagajo in fermentirajo zelenjavo, zorijo meso in izdelujejo testenine.

Kakšen je recept za njihovo hišno specialiteto, sladico Lesnika? Katere jedi običajno izbirajo njihovi gosti in kakšna je njihova letošnja sezonska ponudba?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24