Revija Reporter
Magazin

Restavracija Lesnika: kulinarične mojstrovine iz Zgornje Savinjske doline

Biserka Karneža
500

22. maj. 2022 20:00

Deli na:

Restavracija Lesnika v Mozirju

Primož Lavre

V kotičkih Zgornje Savinjske doline raste avtohtona sorta jablane lesnika z zelenimi jabolki. Lesnika je tudi ime restavracije sredi starotrškega jedra Mozirja, kjer se zanimive družinske zgodbe prepletajo s posebno opremljenim ambientom, ki navdušuje, in s kulinaričnimi mojstrovinami, ustvarjenimi zlasti iz domačih, lokalnih sestavin ter pripravljenimi na restavracijsko-gurmanski način.

Kot lokalna posebnost sodijo v koncept kuhinje črne trobente, gobe z Menine planine. V restavraciji črne trobente pripravijo kot dodatek k sirovim štrukljem in jurčkom. Na jedilniku zbudijo pozornost tudi potočni raki, saj se z njimi ponaša le še redka gostilna v Sloveniji. Iz bližnje ribogojnice ob reki Savinji so postrvi, a boste lahko uživali tudi ob jadranskem brancinu z brokolijem in ajdo.

Chef kuhinje in kreator receptov Ervin Podbregar z ekipo sodelavcev, Tomom Čoparjem, Timom Kremerjem in Leonom Blatnikom v kuhinji peče kruh, sami vlagajo in fermentirajo zelenjavo, zorijo meso in izdelujejo testenine.

Kakšen je recept za njihovo hišno specialiteto, sladico Lesnika? Katere jedi običajno izbirajo njihovi gosti in kakšna je njihova letošnja sezonska ponudba?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24