reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Rešite naše mačke, prosijo delavci iz ladjedelnice Uljanik

Deli na:
Rešite naše mačke, prosijo delavci iz ladjedelnice Uljanik

Foto: Reuters

Največja hrvaška ladjedelnica Uljanik v Pulju se že mesece sooča s krizo, med katero so delavci prejemali le minimalno plačo, mnogi pa so poiskali nove službe. Preostali zaposleni pa so zaprosili hrvaško javnost za dodatno pomoč, a ne zase, temveč za reševanje približno 200 mačk, ki živijo na območju ladjedelnice.

Delavcev v puljski ladjedelnici je vse manj, tako kot tudi denarja v žepih preostalih delavcev, ki vse težje skrbijo za ladjedelniške mačke, ki so se v preteklih letih družile z zaposlenimi. Delavci pravijo, da so pripravljeni podeliti z mačkami tudi tisto malo hrane, ki jo imajo zase, a so prosili dobre ljudi, naj jim pomagajo pri skrbi za mačke.

Prvi so se odzvali v puljskem društvo za zaščito živali Fido, ki so se z veterinarsko ambulanto dogovorili o sterilizaciji mačk iz ladjedelnice z namenom, da bi nadzirali njihovo število. V veterinarski ambulanti so tudi začeli zbirati mačjo hrano, ki je namenjena mačkam iz Uljanika.

V akcijo se je vključila tudi mestna uprava, ki bo plačala celotne stroške sterilizacije, je izjavo namestnika puljskega župana Roberta Cveka predvajal hrvaški radio. Sterilizacija posamezne mačke sicer stane 250 kun (33,8 evrov).

Akcijo reševanja mačk iz ladjedelnice naj bi začeli danes. Živali iz ladjedelnice naj bi prinesli na pregled v veterinarsko ambulanto in jih sterilizirali. Na to bo skrb o mačkah prevzeli v društvu Fido, ki bo registriralo vse mačke iz ladjedelnice. Na svoji strani na Facebooku bodo tudi objavili fotografije posameznih mačk, če bi kdo hotel posvojiti kakšno.