Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Rekordni Goran Dragić Miami popeljal do sladke zmage

Deli na:
Rekordni Goran Dragić Miami popeljal do sladke zmage

Foto: Reuters

Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić je ponoči svoje moštvo Miami Heat vodil do nove zmage v severnoameriški ligi NBA. Miami je na domačem parketu s 122:111 premagal Portland Trail Blazers, Dragić pa je bil najboljši posameznik domače ekipe z 29 točkami in 13 podajami, temu pa je dodal še tri skoke.

Bam Adebayo je za sedemnajsto domačo zmago Miamija v tej sezoni prispeval 20 točk, zadel je kar devet od desetih metov iz igre. Derrick Jones Jr. je dosegel 19 točk.

Pri Miamiju, ki je vodil celo tekmo, je zaradi poškodbe manjkal Jimmy Butler. "Vseeno nam je, kdo igra in kdo ne. Ne iščemo izgovorov," je po koncu dejal Dragić.

Ljubljančan je odlično metal za tri točke, zadel je kar sedem od desetih poskusov, kar je njegov rekordni dosežek.

"Sprva sem hotel vse razigrati, nekaj lahkih podaj sem podelil Bamu in ostalih igralcem, potem pa vidiš, kako igra nasprotna obramba. Če te pokrivajo, podaš, drugače pa vržeš na koš," je povedal Dragić.

Na drugi strani sta pri Portlandu izstopala Damian Lillard, ki je dosegel 34 točk in 12 podaj, ter nekdanji center vročice Hassan Whiteside z 21 točkami in 18 skoki.



Miami naslednja tekma čaka v noči na četrtek, ko bo gostoval pri ekipi Indiana Pacers.

Vodilno moštvo zahoda Los Angeles Lakers je vknjižilo novo zmago. Tokrat je doma s 106:99 premagalo Detroit Pistons. Prvi zvezdnik domačih LeBron James je dosegel 90. trojnega dvojčka v karieri, devetega v letošnji sezoni. V statistiko je vpisal 21 točk, 14 skokov in 11 podaj. Prvi strelec domačih je bil sicer s 24 točkami Anthony Davis, ki je zbral tudi osem od 20 blokad Lakersov.

Do zmage je prišlo še druga ekipa iz Los Angelesa. Clippersi so doma tesno s 135:132 premagali New York Knicks. Prvič v zgodovini franšize se je zgodilo, da so trije igralci presegli mejo 30 točk. Montrezl Harrell je k domači zmagi prispeval 34 točk, Lou Williams in Paul George sta dosegla dve točki manj (32).

Phoenix Suns je kljub 40 točkam Devina Bookerja doma izgubil s 114:121 proti Memphis Grizzlies, za katere je 30 točk dosegel Jonas Valančiunas.

V noči na torek tekma čaka Luko Dončića, ki bo z Dallas Mavericks gostil Chicago Bulls, in Vlatka Čančarja, ki bo z Denver Nuggets gostoval pri Atlanti Hawks.