Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dragićev Miami tenko piska - že drugi poraz proti Milwaukeeju (VIDEO)

Deli na:
Dragićev Miami tenko piska - že drugi poraz proti Milwaukeeju (VIDEO)

Foto: Profimedia

Košarkarji Milwaukee Bucks so dobili tudi drugo tekmo prvega kroga končnice v severnoameriški ligi NBA proti Miami Heat. Tokrat so bili v domači dvorani s 132:98 boljši od Miami Heat, za katere igra slovenski zvezdnik Goran Dragić. Na drugi današnji tekmi so Denver Nuggets prav tako zanesljivo s 128:109 ugnali Portland Trail Blazers.

Miami se je po tesnem sobotnem porazu po podaljšku tokrat hitro znašel v težavah. Vročica ni imela odgovora na sijajen začetek Milwaukeeja, ki je prvo četrtino dobil kar s 46:20 in hitro tlakoval pot do druge zmage v seriji.

Pred 9107 gledalci v dvorani Fiserv Forum v Milwaukeeju je bil neustavljiv predvsem Giannis Antetokounmpo, ki je dvoboj končal z 31 točkami, 13 skoki in šestimi podajami. Strelsko je Grka podprl še Bryn Forbes z 22 točkami, Jrue Holiday pa je ob 11 točkah prispeval 15 podaj. Pri Miamiju je bil najboljši strelec Dewayne Dedmon z 19, eno manj pa je dosegel Goran Dragić. Ob tem je 35-letnik iz Kosez dodal še dva skoka in štiri podaje. Manjkal je predvsem prispevek Jimmyja Butlerja (10 točk).

Denver je na domačem parketu tokrat uspel ustaviti Portland, četudi niso mogli preprečiti strelskega šova Damiana Lillarda. Slednji je kljub 42 točkam (devet trojk) in 10 podajam ostal brez druge zmage Portlanda v seriji.



Protiutež je bil pri Denverju predvsem glavni kandidat za najkoristnejšega igralca rednega dela lige NBA Nikola Jokić. Srbski center se je ustavil pri 38 točkah, osmih skokih in petih podajah, zadel pa je 15 od 20 metov iz igre. Pri Nuggets je še pet igralcev igralcev doseglo dvomestno število točk, pri Portlandu pa je 21 točk dosegel CJ McCollum, prave pomoči ostalih košarkarjev pa ni bilo, potem ko je Jusuf Nurkić hitro zašel v težave z osebnimi napakami. Priložnost za igro je ob koncu srečanja dobil tudi Vlatko Čančar. Na parketu je prebil 2:43 minute, v tem času pa ni dosegel točk.

V noči na sredo bodo na sporedu tri tekme, med njimi bo Luka Dončić z Dallas Mavericks lovil drugo zmago na gostovanju pri Los Angeles Clippers. Preostali tekmi sta Brooklyn Nets - Boston Celtics in Phoenix Suns - Los Angeles Lakers.