386253406_17923812026784758_2766310914979407498_n Svet24.si

V Postojni pogrešano osebo našli mrtvo

Sinji lebduh Svet24.si

V Sloveniji opazili zelo redko vrsto ptice

Irena Šinko Necenzurirano

Zadnji razpis ministrice Šinko: za svetovalca ...

cerkev Reporter.si

Duhovnik naj bi se zaljubil v zdravnico: zaradi ...

doncic porsche Ekipa24.si

Se šali?! Kek razkril, da je za noro ceno na ...

tamara2 Njena.si

Kmetija: Za prijavo v šov je vedel le njen ...

ante simundza maribor Ekipa24.si

Ante Šimundža bo debitiral na tekmi z Muro, o ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Deželak Junak za otroke zbral rekordnih milijon evrov! (FOTO in VIDEO)

Deli na:
Deželak Junak za otroke zbral rekordnih milijon evrov! (FOTO in VIDEO)

Foto: Otton Zajec

9. dobrodelna akcija Radia 1, Deželak Junak, se je z velikim finalom in bučnim sprejemom včeraj zaključila na Debelem Rtiču. Po desetih dneh naporne poti po Sloveniji, je Miha Deželak ob 17. uri s svojim kvadrociklom in spremljevalno ekipo prikolesaril na cilj, kjer ga je pričakala ogromna množica navdušenih podpornikov, ki so ga ves čas bodrili in stiskali pesti zanj.

Vsi so komaj čakali, da Denis Avdić z ostalo radijsko ekipo razkrije zbrani znesek, ki bo šel v celoti za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin. Vidno utrujeni, a presrečni Miha Deželak in njegova fantastična spremljevalna ekipa so od navdušenja zakričali, ko so izvedeli, da so skupaj s poslušalci in celotno Slovenijo zbrali rekordnih 1.044.829,69 eurov! V potokih je tekel šampanjec in seveda solze!

»Hvala iz srca, ne morem govorit, v solzah sem, toliko smo si želeli milijon, hvalaaaaaaa Slovenija! Letošnja akcija je bila ekstremna, razburljiva in ljubezniva! Najtežja stvar je bil dež, dež in še enkrat dež, najlažja stvar pa je bila Strma reber. Za deseto akcijo Deželak Junak bi rad, da se neneha, da gremo tudi naslednjič na pot, da naredimo nekaj lepega za naše otročke, hočem it dalje! Je težko, ampak jaz imam rad to ekipo, zvija me, ampak se vedno poberem. Vztrajaš, tudi ko je najtežje, samo greš, za otročke greš,« je dejal presrečni Deželak, ki se je po razglasitvi in čustvenih objemih, tradicionalno vrgel v morje in poskrbel za popoln ter osvežilni zaključek akcije.

Foto: Otton Zajec

Za ekipo Deželaka Junaka je deset dni naporne poti, skoraj 700 prevoženih kilometrov, veliko bolečin v mišicah, številne kaplje dežja in potu. Največ potu je zagotovo teklo v nedeljo 4. junija, ko je Deželaka čakal peklenski izziv, prelaz Strma Reber. A Deželak Junak se ni dal, glede na to, da je letos v odlični fizični kondiciji, se je pogumno odpravil čez 19 serpentin in s pomočjo številnih kolesarjev in podpornikov ob poti, premagal 993 metrov višinske razlike in od veselja zaplesal na vrhu!

Foto: Otton Zajec

A veselja je bilo kmalu konec, saj ga je tam že čakal Gargamel (Andrej Vodušek – programski direktor Radia 1), ki ga je šokiral s kruto kaznijo. Če izgubi dvoboj z njim na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, bo za kazen moral celo noč plavati. Deželak je nekaj dni kasneje zbral vse razpoložljive moči in se sredi prestolnice pogumno pomeril v oviratlonu 'Pokljuka', kjer je ob ogromni podpori navijačev tudi zmagal 2:0! Poraženi Gargamel je v dobrodelni sklad tako primaknil 10.000 evrov, Deželak Junak pa je naslednje dve dneva pedala pogumno poganjal še zadnjih nekaj kilometrov, vse do Debelega Rtiča.

Foto: Otton Zajec

Da je na poti vse teklo kot po maslu, so Deželaka Junaka podpirali tudi Decathlon, AMZS in Zavarovalnica Triglav. Spremljalo ga je tudi veliko znanih Slovencev, ki vsako leto z njim kolesarijo in z veseljem podprejo to plemenito dobrodelno akcijo. In po zaslugi celotne Slovenije bodo radijci tudi letos poskrbeli, da bo čimveč otrok poleti čofotalo na morju iz uživalo na zasluženih počtnicah.