Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Real slavi zmago, Barcelona vpije o prevari (VIDEO)

Deli na:
Real slavi zmago, Barcelona vpije o prevari (VIDEO)

Karim Benzema - Foto: Facebook/Real Madrid C.F.

Nogometaši madridskega Reala so v osrednji tekmi 30. kroga španskega prvenstva v velikem derbiju premagali Barcelono z 2:1. Na lestvici je zdaj Real na prvem mestu, Atletico, ki bo svojo tekmo igral v nedeljo, pa je z enakim številom točk (66) drugi.

Težko pričakovani obračun starih tekmecev španskega nogometa je dobil Real in s tem vsaj do nedelje tudi skočil na prvo mesto.

Barcelona je po slabem začetku sezone zbrala 19 zaporednih tekme brez poraza in prišla tik pod vrh, Real pa je na drugi strani po slabših predstavah mestnih tekmecev v zadnjem obdobju tudi dobil priložnost, da se prebije povsem na vrh, zato je bil tokratni derbi še pomembnejši.

Pred tekmo so bile ekipe zgoščene v treh točkah (Atletico 66, Barcelona 65, Real 63), po tekmi pa je zdaj Real prvi s 66, Barca pa po novem tretja. Jan Oblak in soigralci pri Atleticu bodo svojo tekmo tega kroga igrali v nedeljo, ko bodo gostovali pri Betisu.

V prvem polčasu clasica so terensko prevladovali Katalonci, zadevali pa igralci Reala. Prvič v 13. minuti, ko je Karim Benzema spretno s peto preusmeril žogo v mrežo, čeprav so igralci Barcelone pri sodniku neuspešno protestirali, da je pred začetkom madridske akcije zaradi prekrška obležal Lionel Messi.

Drugič pa je Real udaril v 28. minuti, ko je Toni Kroos sicer ne najbolje izvedel prosti strel, a je še slabše posredovala obramba Barcelone, od Serginha Desta pa se je žoga odbila v gol. A po drugi strani je Real zapravil izjemno priložnost za še višje vodstvo, ko je v eni akciji najprej Federico Valverde zadel vratnico, odbito žogo po strelu Lucasa Vazqueza pa je nato ustavil vratar Marc-Andre ter Stegen.



Vratnico pa je zadela tudi Barca, tik pred koncem polčasa je žogo v okvir vrat neposredno po strelu iz kota poslal Messi.

V drugem polčasu je v igro pri Barceloni vstopil tudi Antoine Griezmann, derbi je za nekaj minut zmotil hud naliv, potem pa se je z zadetkom gostujoča ekipa vrnila. V 60. minuti je bil na pravem mestu Oscar Mingueza.

Real je nato zdržal do konca, igralci Barcelone pa so v 84. minuti po posredovanju Ferlanda Mendyja nad Martinom Braithwaitom zahtevali enajstmetrovko, a je niso dobili.

Poglejte trenutek, ki je razjezil nogometaše in navijače Barcelone:

Pet minut pozneje je sicer Casemiro v dveh minutah dobil dva rumena kartona, Messi pa prosti strel z roba kazenskega prostora, a je vratar Thibaut Curtois strel ubranil. Prav v zadnjem napadu na tekmi pa je nato za Barco Ilaix Moriba zadel še prečko, tako da je ostalo pri 2:1.

V včerajšnjih popoldanskih obračunih 30. kroga je Cadiz z 1:0 premagal Getafe, Athletic Bilbao pa je igral le 0:0 z Alavesom, medtem ko je zdaj zadnji Eibar izgubil z Levantejem z 0:1.

Že v petek je Huesca s 3:1 premagala Elche, krog se bo končal s preostalimi tremi tekmami v nedeljo (Villarreal - Osasuna, Valencia - Real Sociedad in Valladolid - Granada) ter s ponedeljkovim obračunom Celta Vigo - Sevilla.