Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Razvajeni bogataški hčerki sta z neznosnim obnašanjem razkurili vso državo, zato ju je oče odstavil

Deli na:
Razvajeni bogataški hčerki sta z neznosnim obnašanjem razkurili vso državo, zato ju je oče odstavil

Starejša hčerka Heather Cho, je zaradi napada na nič krivega stevarda, za zapahi preživela 5 mesecev. - Foto: Reuters

Južnokorejski bogataš Cho Yang-ho je svoji zloglasni hčeri umaknil z vseh vodilnih položajev v svojem poslovnem imperiju, ki med drugim zajema letalsko družbo Korean Air, potem ko je zaradi njunega neprimernega obnašanja skorajda prišlo do ljudskega upora. Dekleti sta prepričani, da sta vladarici sveta.

43-letna Cho Hyun-ah je leta 2014 "zaslovela", ko je znorela, ker v prvem razredu letala Korean Air na poti iz New Yorka domov ni dobila oreškov na krožniku, ampak v zapakirani embalaži. Stevardese je prisilila, da so jo na kolenih prosile odpuščanja in izsilila vrnitev letala nazaj na newyorško letališče JFK, da odstranijo vodilno stevardeso.

Zaradi primitivizma si je prislužila nekaj mesecev zapora, vendar je pamet ni srečala in oče Cho Yang-ho jo je potem postavil na položaj vodje hotelov v družinski lasti konglomerata Hanjin, kjer se je do podrejenih še naprej arogantno obnašala.

Njena 35-letna sestra Cho Hyun-min ni nič boljša in korejska policija je uvedla preiskavo zaradi njenega izpada na sestanku upravnega odbora družbe Korean Air, ko naj bi šefici marketinga vrgla v obraz kozarec vode in jo nahrulila. Za dejanje se je opravičila, sicer s standardnim zanikanjem najhujšega, vendar je bilo to za očeta, kot kaže, kaplja čez rob.



Še posebej ob dejstvu, da so v javnost začele curljati informacije, da je celotna družina, bogata kot je, tihotapila luksuzne predmete na letalih Korean Aira, da se izogne plačilu carine.

Bogate družine Južne Koreje slovijo po tem, da se znotraj svojih korporacijskih imperijev obnašajo kot mali bogovi in da so vpletene v številne korupcijske škandale in prepire. Obnašanje sester Cho pa je prestopilo meje tolerance Južnih Korejcev, ki so od predsednika države Moona Jae-ina zahtevali, naj Choju prepove uporabljati pridevnik korejski v imenu nacionalne letalske družbe.

Cho Yang-ho se je v nedeljo opravičil, izrazil globoko obžalovanje, da so družinske težave zaskrbele zaposlene in izrazil potrtost zaradi nedoraslega obnašanja hčera, ki več ne bosta zasedali nobenih vodilnih položajev v družinskem imperiju. Sin Cho Won-tae, ki naj bi se malce bolje obnašal, pa ostaja predsednik družbe Korean Air.