policija Svet24.si

Komandir med epidemijo v službi praznoval ...

avtocesta, pörtschach Svet24.si

FOTO: V hudi nesreči pri Vrbskem jezeru osem ...

profimedia-0363415113 Svet24.si

Umrla igralka Arlene Dahl

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

vladimir prebilic-pl Necenzurirano

Zakaj se je Prebilič sestal z Janševim ...

111KUHANCEK Njena.si

Kaj se dogaja? Ljudje obiskujejo Tilna, domov ...

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Joj, kako boli! Neverjetno, kaj se dogaja Dallasu,...

Magazin

Razpis za prenovo atletske steze v športnem parku Log

Deli na:
Razpis za prenovo atletske steze v športnem parku Log

V Športnem parku Log so pred kratkim sprejeli udeleženca OI Petra Kauzerja in Darka Jorgića. - Foto: Igor Gošte

Pred časom smo poročali, da je Občina Hrastnik skupaj z Javnim zavodom za kulturo, šport, mladino in turizem (KRC Hrastnik) uspešno kandidirala na razpisu Fundacije za šport in pridobila nekaj manj kot 50 tisoč evrov za prenovo atletske steze. Danes lahko poročamo še o informaciji, da so uspeli pridobiti še nekaj denarja.

Pred kratkim jih je namreč razveselila pozitivna odločba Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki bo za projekt prenove steze prispeval še dodatna sredstva v višini dobrih 23 tisoč evrov.

Trenutno stanje atletske steze v športnem parku na Logu namreč ne omogoča več kakovostnega izvajanja programov športne vzgoje, niti trenažnega procesa otrok in ostalih občanov, ki se ukvarjajo z atletiko oziroma rekreativno s tekom. Zaradi starosti je tudi vzdrževanje steze čedalje težje in posledično stroškovno dražje. Z ureditvijo športnega parka želijo omogočiti varno in kakovostno vadbo vsem generacijam na najvišji ravni.Občina Hrastnik je prejšnji teden na državnem portalu javnih naročil objavila javno naročilo „Ureditev športnega parka na Logu – izgradnja atletske steze“. Rok za predložitev ponudb je 21. september 2021 do 12.00.

V okviru javnega naročila se bo uredilo atletsko stezo, in sicer z ustrezno umetno maso (tartan). Za ta poseg bodo izvedena vsa potrebna gradbena dela ter dobava umetne mase. Dela bodo končana predvidoma do konca leta. Če bodo dela pravočasno dokončana, potem bo 11.zasavski humanitarni tek drugo leto maja potekal ravno v tem športnem parku. Doslej je vseh deset potekalo v Športnem parku rudar Trbovlje, medtem ko v Zagorju žal ni primerne atletske steze oziroma je precej poškodovana na Izlakah, pa še tu le v dolžini 300 metrov.

Loading...