900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Razočarana Vonnova: Upam na boljše vremenske razmere na smuku

Deli na:
Razočarana Vonnova: Upam na boljše vremenske razmere na smuku

Foto: Reuters

Lindsey Vonn se je skupaj s svojimi navijači in gostitelji svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Vailu in Beaver Creeku nadejala, da bo tekmovalni del SP začela z zlato medaljo v superveleslalomu, končala pa je na tretjem mestu za Avstrijko Anno Fenninger in Črnjanko Tino Maze.

Vonnova je na domače prvenstvo prišla po dveh zaporednih superveleslalomskih zmagah, na progi SP pa je decembra tudi intenzivno vadila. Zato je za mnoge veljala za prvo favoritinjo uvodne preizkušnje SP. Načrte sta ji prekrižali zmagovalki skupnega seštevka svetovnega pokala v zadnjih dveh sezonah Mazejeva, branilka naslova in slovenska favoritinja, ter olimpijska prvakinja v disciplini Fenningerjeva.

"Vesela sem, da sem po dveh operacijah kolena in dolgi odsotnosti osvojila odličje. Toda veter je danes opravil svoje. Upam, da bo v petek na smuku drugače in da bom dobila novo priložnost. Danes je med nekaterimi nastopi, tudi med mojim, veter zelo oviral nastope, druge so imele manj težav. Toda Fenningerjeva si je zmago danes zaslužila," je menila 30-letna Vonnova, svetovna superveleslalomska svetovna prvakinja leta 2009. Priznala je, da je bila pred tekmo pred domačimi navijači nervozna in da je vesela, da je prva disciplina SP za njo.

"Ne morem verjeti, kaj mi je uspelo. Želela sem si sicer, da bi se po mojem nastopu del ekrana obarval zeleno in se bi s tem pokazalo, da sem bila najhitrejša. Ko sem se po nastopu obrnila, so se moje sanje uresničile. Neverjetno vesela sem," je žarela 25-letna Avstrijka Fenningerjeva, ki je le za tri stotinke ugnala Mazejevo, superveleslalomsko olimpijsko podprvakinjo leta 2010 v Vancouvru.

"Ni se bilo lahko boriti z vetrom, ampak stvari je treba vzeti take, kakršne so. Po slabših dosežkih na tekmah svetovnega pokala tik pred SP v Cortini in St. Moritzu sem doživela ponovno vrnitev. Znova smučam tako, kot se od mene pričakuje," pa je bila zadovoljna tudi Mazejeva, ki ima priložnost, da kot Norvežan Lasse Kjus leta 1999 prav v Beaver Creeku osvoji pet medalj in s tem stopničke na vseh nastopih na SP. Kjus je pred 16 leti zlato osvojil v veleslalomu in superveleslalomu, srebrna odličja pa v smuku, slalomu in kombinaciji.