zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

PSG z novim rekordom: 180 milijonov evrov za najstnika Mbappeja

Deli na:
PSG z novim rekordom: 180 milijonov evrov za najstnika Mbappeja

Francoski nogometni prvoligaš PSG naj bi s francoskim prvakom Monacom dosegel dogovor o prihodu najstniške senzacije, Kyliana Mbappeja.

Radijski postaji France Info in RMC sta poročali, da bo PSG za 18-letnega napadalca odštel vrtoglavih 180 milijonov evrov plus bonuse.

S tem bi Mbappe postal drugi najdražji prestop v nogometni zgodovini za Brazilcem Neymarjem, za katerega so prav tako pri PSG katalonski Barceloni v začetku meseca odšteli rekordnih 222 milijonov evrov. Bi pa Mbappe postal daleč najdražji najstnik.

Kljub drugačnim poročilom - Mbappeja so si srčno želeli tudi pri madridskem Realu - so pri Monacu mladega napadalca konec tedna pustili na klopi na tekmi prve lige proti Marseillu, ki jo je Monaco dobil kar s 6:1. Mpabbe po tekmi ni želel odgovarjati na novinarska vprašanja Canal Plusa, ko je po koncu tekme zapustil igrišče.

Po poročanju francoskega športnega dnevnika L'Equipe se bo Mbappe sprva PSG pridružil kot posojen igralec, po letu dni pa bo zares prestopil v vrste pariškega kluba.

"Monaco in PSG sta v nedeljo dosegla dogovor o posoji Kyliana Mbappeja k PSG z možnostjo nakupa za 180 milijonov evrov," so zapisali pri omenjenem športnem časniku in dodali, da ga zdravniški pregled čaka že danes zjutraj.

Z dogovorom o posoji bodo pri PSG, ki je v katarski lasti, nekako izigrali pravila Uefinega finančnega fair playa, ki je po mnenju številnih zatajil že pri prestopu Neymarja.

Mbappe je minulo sezono na 44 tekmah dosegel 26 golov, v ligi prvakov je zadel tudi proti Manchester Cityju, Borussii Dortmundu in Juventusu.