GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Prvi polfinale EP: Bale proti Ronaldu, Wales proti Portugalski

Deli na:
Prvi polfinale EP: Bale proti Ronaldu, Wales proti Portugalski

Foto: Getty Images

Stadion v Lyonu bo v drevi ob 21. uri gostil prvo polfinalno tekmo na evropskem prvenstvu v Franciji. Na nasprotni strani igrišča si bodo stali igralci iz Walesa in Portugalske, v središču pozornosti pa bosta zagotovo prva zvezdnika obeh ekip in soigralca pri madridskemu Realu - Gareth Bale in Cristiano Ronaldo.

Otoška država se je nekoliko nepričakovano, a povsem zasluženo prebila med štiri najboljše ekipe na letošnjem sklepnem turnirju. V skupinskem delu je najprej premagala Slovaško z 2:1, nato izgubila proti Angliji z 1:2, v tretji tekmi pa po zmagi nad Rusijo s 3:0 osvojila prvo mesto v skupini B. Izjemno zreli predstavi je pokazala v dosedanjih dveh tekmah na izločanje, v osmini finala je ugnala Severno Irsko z 1:0, v četrtfinalu pa eno glavnih favoritinj za končno zmago Belgijo s 3:1. Ob tem kaže omeniti, da se je Wales prvič v svoji nogometni zgodovini uvrstil na evropsko prvenstvo, na svetovnem pa je edinkrat nastopil davnega leta 1958 na Švedskem.

Portugalska pot do polfinala je veliko bolj trnova in zanimiva, saj si je eno od najbolj vznemirljivih tekem na slehernem turnirju izborila brez zmage v rednem delu. V skupinskem delu tekmovanja je trikrat remizirala - z Islandijo se je razšla 1:1, z Avstrijo brez golov, z Madžarsko je igrala 3:3 -, v tem slogu pa nadaljevala tudi v tekmah na izpadanje. Izbranci portugalskega selektorja Fernanada Santosa so odpor Hrvatov v osmini strli šele v izdihljajih 30-minutnega podaljška, Poljakov pa po izvajanju 11-metrovk.

V četrtek bo v Marseillu druga polfinalna tekma. To bo tekma titanov mednarodne nogometne scene - dvoboj med gostitelji Francozi in svetovnimi prvaki Nemci.