poroka, nevesta Svet24.si

Razsipna nevesta razjezila svate: če poročni ...

gorski-karabah, izseljevanje Svet24.si

Foto: Eksodus Armencev iz Gorskega Karabaha, čez ...

Uroš Brežan Necenzurirano

Dajejo posel samemu sebi – država pa jih za to ...

franc rode bobo Reporter.si

Moralni bankrot slovenske Cerkve: cerkveno elito ...

doncic Ekipa24.si

Dončić in vroča ameriška zvezdnica Taylor ...

vlasta Njena.si

Pomirjena Vlasta: Njena duša in srce sta polna

timi max elsnik 23 af Ekipa24.si

Ali to pomeni le eno? Elšnik podpisal pogodbo, ki...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Projekt Obrtno industrijske cone Nasipi Trbovlje je zaživel

Deli na:
Projekt Obrtno industrijske cone Nasipi Trbovlje je zaživel

OIC Nasipi Trbovlje - Foto: Občina Trbovlje

Nedavno smo poročali, da so se na Občini Trbovlje lotili obsežnega projekta, infrastrukturne posodobitve obstoječe OIC Nasipi. Pred kratkim je zaživela nova podoba projekta OIC Nasipi skupaj s spletno stranjo: https://oic-nasipi.si/. Infrastrukturna posodobitev obrtno industrijske cone Nasipi bo potekala do naslednjega leta. V tem obdobju bodo vse novosti o izvedenih aktivnostih dostopne na omenjeni spletni strani.

Skupaj z novo grafično podobo bo tako obsežen projekt zaživel tudi na spletu. Na spletni strani so med drugim dostopni podatki o financiranju projekta in njegovemu poslanstvu, natančno pa je opisana tudi predvidena ureditev infrastrukture v OIC Nasipi. Z deli je Občina Trbovlje pričela v začetku meseca maja. Županja Trbovelj Jasna Gabrič nam je povedala, da je ključnega pomena vzpostavitev potrebne javne infrastrukture, ki bo omogočila postavitev novih oz. dograditev starih proizvodnih hal. „Podjetja so izrazila potrebo po širitvi proizvodnje zaradi povečanega povpraševanja po njihovih proizvodih in možnosti povečane prodaje v prihodnjih letih,“ je še dodala.

V okviru operacije se bodo izboljšali pogoji za delovanje podjetij, povečala se bo urejenost delovnega okolja, izboljšal se bo potencial podjetja za internacionalizacijo v nadaljnjih fazah razvoja, povečalo se bo število novih delovnih mest, izboljšalo se bo poslovno okolje. Posledično bo ureditev OIC Nasipi vplivala tudi na izboljšanje zraka zaradi zmanjšanja dnevne mobilnosti občanov, ki bodo zaposleni v domačem okolju ter izboljšanje stanja voda zaradi izgradnje fekalne kanalizacije.

Podjetja pa bodo delovala v specializiranih, urejenih, gospodarskih conah, kar je tudi občinska vizija, ki je zapisana v občinskem prostorskem načrtu in skladna s smernicami prostorskega načrtovanja.