prom-dance Svet24.si

Maturantski ples lep spomin, a velik finančni ...

PP 3-feb21 Svet24.si

Zdrava malica ali kosilo regačico, malce ...

sola solarji bobo Necenzurirano

Strelski pohodi po šolah, ki jih ni bilo

brglez han Reporter.si

Ozadje kongresa SD: Kučan proti Hanu, glavna ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Raiven Njena.si

Raiven razgaljena na naslovnici?

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Projekt Obrtno industrijske cone Nasipi Trbovlje je zaživel

Deli na:
Projekt Obrtno industrijske cone Nasipi Trbovlje je zaživel

OIC Nasipi Trbovlje - Foto: Občina Trbovlje

Nedavno smo poročali, da so se na Občini Trbovlje lotili obsežnega projekta, infrastrukturne posodobitve obstoječe OIC Nasipi. Pred kratkim je zaživela nova podoba projekta OIC Nasipi skupaj s spletno stranjo: https://oic-nasipi.si/. Infrastrukturna posodobitev obrtno industrijske cone Nasipi bo potekala do naslednjega leta. V tem obdobju bodo vse novosti o izvedenih aktivnostih dostopne na omenjeni spletni strani.

Skupaj z novo grafično podobo bo tako obsežen projekt zaživel tudi na spletu. Na spletni strani so med drugim dostopni podatki o financiranju projekta in njegovemu poslanstvu, natančno pa je opisana tudi predvidena ureditev infrastrukture v OIC Nasipi. Z deli je Občina Trbovlje pričela v začetku meseca maja. Županja Trbovelj Jasna Gabrič nam je povedala, da je ključnega pomena vzpostavitev potrebne javne infrastrukture, ki bo omogočila postavitev novih oz. dograditev starih proizvodnih hal. „Podjetja so izrazila potrebo po širitvi proizvodnje zaradi povečanega povpraševanja po njihovih proizvodih in možnosti povečane prodaje v prihodnjih letih,“ je še dodala.

V okviru operacije se bodo izboljšali pogoji za delovanje podjetij, povečala se bo urejenost delovnega okolja, izboljšal se bo potencial podjetja za internacionalizacijo v nadaljnjih fazah razvoja, povečalo se bo število novih delovnih mest, izboljšalo se bo poslovno okolje. Posledično bo ureditev OIC Nasipi vplivala tudi na izboljšanje zraka zaradi zmanjšanja dnevne mobilnosti občanov, ki bodo zaposleni v domačem okolju ter izboljšanje stanja voda zaradi izgradnje fekalne kanalizacije.

Podjetja pa bodo delovala v specializiranih, urejenih, gospodarskih conah, kar je tudi občinska vizija, ki je zapisana v občinskem prostorskem načrtu in skladna s smernicami prostorskega načrtovanja.