Femme fatale: Snežana Vukmirović Odkrito.si

Slovo lepe slovenske športnice

krogla Svet24.si

Vse velike skrivnosti lepih magičnih krogel

tek Svet24.si

Pod drobnogledom: izbrati tek ali hojo?

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

Tanja Žagar2_osebni arhiv Njena.si

Tanja Žagar: Toliko kot pečem od rojstva sinka, ...

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

Magazin

Princ Harry se skoraj 20 let ni mogel soočiti z materino smrtjo

Deli na:
Princ Harry se skoraj 20 let ni mogel soočiti z materino smrtjo

Foto: Reuters

Britanski princ Harry je v pogovoru za britanski časnik Daily Telegraph razkril, da se skoraj dve desetletji ni mogel soočiti s smrtjo matere, princese Diane.

Po dolgem obdobju nemira se je odločil za strokovno pomoč, pri odločitvi o tem pa mu je pomagal tudi brat William, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

32-letni princ Harry je za časnik povedal, da dolgo ni želel razmišljati o materini smrti, ki je umrla leta 1997 v prometni nesreči v Parizu. Tedaj je bil star 12 let.

"S tem sem se soočal tako, da sem glavo tiščal v pesek in zavračal, da bi kdaj pomislil na mamo, češ kaj bi mi to pomagalo," je dejal. Dodal je, da je po Dianini smrti potlačil svoja čustva, kar je precej resno vplivalo ne zgolj na njegovo zasebno življenje, temveč tudi na njegovo delo.

Pomoč je poiskal, potem ko mu je William dejal, da se mora soočiti s tem. "Ni normalno misliti, da se te nič ne more dotakniti," mu je dejal starejši brat.

Harry je strokovno pomoč poiskal pri 28 letih. "Dvajset let nisem razmišljal o tem, potem pa sta nastopili še dve leti popolnega kaosa. Sploh nisem vedel, kaj je narobe z mano," je poudaril mlajši od obeh sinov princese Diane.

Oba princa in Williamova žena Kate sicer trenutno vodijo kampanjo o duševnem zdravju Heads Together.