GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Primož Roglič se je odločil: v letu 2020 bo zanj najpomembnejši Tour, na Giru ga ne bo

Deli na:
Primož Roglič se je odločil: v letu 2020 bo zanj najpomembnejši Tour, na Giru ga ne bo

Foto: profimedia.si

Slovenski športnik leta 2019 in najboljši kolesar na lestvici Mednarodne kolesarske zveze Uci Primož Roglič bo v letu 2020 nastopil na najprestižnejši dirki na svetu, Tour de Franceu, potrdil pa je tudi nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. V pripravah na francosko pentljo bo tokrat izpustil Giro in sezono začel z dirko Pariz - Nica.

"Nastopil bom na Tour de Franceu. Veselim se, da bom začel tam," je na današnji novinarski konferenci ekipe Jumbo-Visma potrdil zmagovalec zadnje Vuelte Roglič in dodal: "Naš cilj je zmaga na Touru. Želim si biti del tega."

Pri Jumbo-Vismi so se odločili, da bodo ekipo za francosko pentljo razkrili že mesece vnaprej, kapetan moštva pa bo slovenski zvezdnik Roglič, ob njem bosta v "prvem planu" še Steven Kruijswijk in Tom Dumoulin. Poleg omenjene trojice bodo nastopili še Tony Martin, Wout van Aert, Sepp Kuss, Robert Gesink in Laurens De Plus.

"Naredili bomo vse, da osvojimo rumeno majico. Opravili smo analizo vseh treh večetapnih dirk v zadnjih petih letih in ugotovili smo, da je ključ do uspeha dobra ekipa. Zato bomo na Touru nastopili z vsemi najboljšimi," je dejal športni direktor moštva Merijn Zeeman.


Sprinter Dylan Groenewegen, ki je na zadnji dirki po Franciji osvojil štiri etape, ni bil izbran v ekipo za Tour 2020 in bo namesto tega debitiral maja na dirki po Italiji. Na Giru bo nastopil še George Bennett. V začetku tedna je bilo znano, da bo Kruijswijk kapetan ekipe Jumbo-Visma na Vuelti.

Tako Roglič kot Dumoulin bosta izpustila Giro in se bosta raje osredotočila na Tour in olimpijske igre v Tokiu.

Za Rogliča bo vodilna vloga kapetana na Touru pomemben korak naprej v karieri, piše portal cyclingnews.com, tako kot vsi tudi Roglič verjame, da je ključ do rumene majice dobro kolektivno delo.

Roglič bo sezono začel na dirki Pariz - Nica, nadaljeval po Baskiji, nato bo nastopil na Valonski puščici ter kriterijih Liege-Bastogne-Liege in Dauphine, preden ga čaka glavni cilj sezone - nastop na Touru. Do konca leta bo nato nastopil še na olimpijskih igrah v Tokiu.