mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Primož Peterka trenira mlade kitajske skakalke

Deli na:
Primož Peterka trenira mlade kitajske skakalke

Foto: Jurij Kodrun

Nekdanji slovenski skakalni šampion Primož Peterka je nov poklicni izziv našel na Kitajskem, danes piše Sportal. Štiridesetletnik je namreč sklenil sodelovanje s kitajsko provinco Zhejiang na vzhodu Kitajske in prevzel delo z mlajšimi dekleti, ki se bodo šele podala v smučarske skoke. Z njimi bo delal vsaj tri leta.

Peterka je skupaj z Jelkom Grosem in Bojanom Joštom pred časom odpotoval v Hangzhou, kjer ima sedež tudi velikan Alibaba, in skupaj so s kitajskimi dekleti opravili testiranja. Večina se je ukvarjala z odbojko ali bila vpeta v kakšen drug šport, za smučarske skoke pa dekleta, stara od 13 do 17 let, še niso slišala.

Skupaj so izbrali 15 deklet, 14 jih je zdaj na pripravah v Sloveniji. Načrt je, da bodo dekleta živela in trenirala pri nas, dvakrat na leto pa obiskala svoje družine na Kitajskem.

"Dela je veliko. Za zdaj uživam v tem, kot še nisem nikoli," je za Sportal dejal slovenski skakalni šampion in dodal: "Dekleta so zelo skočna in so vse presenetila. Tudi na snegu se znajdejo, pa čeprav so ga v Planici v petek zjutraj šele prvič videla."

"Nastanjeni smo v Kranjski Gori, v prihodnje pa se bomo preselili v hišo v Podkorenu. Pogoji za trening so v Planici najboljši. Boljših, kot jih imamo pri nas, ni. Cilji so visoki, o njih pa ne bi zdaj govoril," je še dejal Peterka, ki mu bosta pri delu v pomoč nekdanja skakalca Andraž Pograjc in njegova sestra Manja.

Kitajska bo sicer naslednja gostiteljica zimskih olimpijskih iger. Leta 2022 bodo namreč zimski olimpijski boji v olimpijskem mestu Pekingu, ki je poletne igre gostil leta 2008.