mh370, malezijsko letalo Svet24.si

Bodo eni največjih skrivnosti letalske industrije...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

samsung-galaxy-z-flip3-5g, maja-ferme Njena.si

Popolno darilo za vsako torbico – je majhen, ...

masle padec Ekipa24.si

ZMRAZI DO KOSTI! Slovenski skakalec utrpel ...

Magazin

Prijetno presenečenje za otroke iz Malečnika: papež Frančišek se jim je zahvalil

Deli na:
Prijetno presenečenje za otroke iz Malečnika: papež Frančišek se jim je zahvalil

Frančiška skrbita nehuman odnos do migrantov in kršenje konkordata glede financiranja katoliških šol. - Foto: Profimedia

Nadškofijo Maribor je sredi tega meseca dosegla presenetljiva vest, da je papež Frančišek poslal otrokom iz Malečnika zahvalno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Z njim se je otrokom zahvalil za risbe, ki so mu jih poslali v Vatikan.

V zahvalnem pismu je papež otrokom "položil na srce, da drug drugega potrebujemo in da smo drug za drugega ter za naš skupni dom odgovorni", pojasnjuje upravitelj malečniške župnije Sebastijan Valentan.

V tej župniji je letos poleti potekala otroška delavnica, ki jo je vodila katehistinja Katja Kac Zupanič. Otroci so spoznavali lik svetega Frančiška Asiškega in papeža Frančiška ter se preizkusili v različnih umetniških tehnikah. Barve za svoje mojstrovine so pridobili iz kave, kakava, rdeče pese, gozdnih sadežev in špinače.

"Nastale so izredno lepe stvaritve, ki so jih otroci preko mariborskega nadškofa in apostolskega nuncija poslali papežu Frančišku v Vatikan," je na današnji novinarski konferenci v župniji Sv. Petra pri Mariboru po navedbah spletne strani Slovenske škofovske konference povedal Valentan.

Po njegovih besedah so otroci malečniške župnije in osnovne šole, ki so sodelovali na poletni delavnici, neizmerno veseli te posebne papeževe pozornosti. "Še nikoli doslej ni kak papež poslal pisma v ta kraj, zato bo to pismo s papeževim podpisom in pečatom dobilo posebno mesto v župnijski pinakoteki, kjer bo na ogled širši javnosti kot posebno znamenje in pričevanje časa, v katerem živimo," je dodal.

Loading...