pištola Svet24.si

V Mariboru so po sporu med 56-letnikom in ...

prometna-nesreča, avto Svet24.si

Foto: V Radečah z avtom s ceste in na streho

1713869038-dsc7853-01-1713868842327 Necenzurirano

Tretja os: Dars izločil Turke, ki gradijo ...

profimedia-0889566307 Reporter.si

Trump preživel poskus atentata, napadalec ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Tanja Žagar Njena.si

Miki o Tanji: Zame je ona najlepše bitje na svetu

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Magazin

Prevc že opozarja: Taka sezona se bo težko ponovila

Deli na:
Prevc že opozarja: Taka sezona se bo težko ponovila

Foto: Bobo

Peter Prevc je z zmago na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici kronal izjemno sezono, v kateri je osvojil veliki kristalni globus, mali kristalni globus za polete, dobil je novoletno turnejo in popravil kar nekaj rekordov, ki jih bo v prihodnje težko preseči. Na koncu je priznal, da je bilo današnje dogajanje zanj čustveno.

"Prva tekma v štirih dneh mi je uspela, kot sem sposoben in sem pričakoval. Dva dolga poleta, brez kakršnegakoli kriljenja, mahanja, brez večjih presenečenj, prišel sem živ do dna. Fajn je bilo," je na današnja poleta, ki sta mu prinesla 15. zmago v sezono in 21. v karieri, pokomentiral Prevc, o sanjski in zgodovinski sezoni pa je dodal: "Veliko se je zgodilo, bil sem močan, konstanten. Taka sezona se bo težko ponovila. To že zdaj opozarjam."

Posebno presenečenje po zadnjem skoku v sezoni 2015/16 ga je čakalo v izteku letalnice. Z orlovo glavo je proti njemu pritekel Robert Kranjec, ga podrl na tla in ga začel polivati s šampanjcem. "To je vse Robi zakuhal. On vse zakuha, si izmisli. Fajn je," je dobre volje razlagal 23-letnik in nadaljeval: "Bili so zelo čustveni trenutki. Preden sem prišel do izteka se je zgodilo največ. Najprej me je Robi podrl, potem so me pošpricali, brez glasbene podlage smo zapeli himno. Ne vem koliko športnikov je to doživelo."

Kot je že opozoril, bo takšno sezono, polno rekordov, izjemno težko ponoviti. Prevc se zaveda, da brez pritiska ne bo šlo, a je nanj pripravljen. "Pritisk bo. To se ni za bati. Če je rabil nekdo toliko časa, da je postavil rekorde, .... Ti se vsako leto ne zgodijo, vsak jih ne postavi. Vsako sezono biti rezultatsko tako spredaj, je zelo težko. Privoščil bi vsakemu, da to naredi. Šport se razvija, skoki se razvijajo, tekme so vsako leto z nižjih zaletišč."

Planica je bila zanj letos še precej bolj naporna kot v preteklih sezonah, saj je dvignil cel kup lovorik, popravil še nekaj mejnikov, še pred začetkom štiridnevnega planiškega spektakla pa je v Sloveniji bila prava Prevcemanija. "Za Planico je bilo toliko dela, da nisem razmišljal, kaj se je zgodilo, kaj se bo. Hodil sem, kamor je bilo treba, smejal sem, ko je bilo treba. Planica je šla mimo mene, bila je zelo zahtevna," je odkrito dejal 23-letnik skakalec iz Dolenje vasi v Selški dolini, ki se veseli tudi časa, ko bo stran od javnosti in medijev: "Moram reči, da letos napadanja ni bilo, vsi smo bili disciplinirani. Dali smo izjavo, bo pa zdaj lažje, ker bom lahko šel stran od vsega in začel vaditi kakšne nove besede, kako kaj povedati."

Za konec se je spomnil še lanskega finala v dolini pod Poncami, ko je zmagal, se v skupnem seštevku izenačil s prvim Nemcem Severinom Freundom, a brez velikega kristalnega globusa ostal zaradi manjšega števila zmag. "Lani je bil dež - simbolično -, letos je vreme zdržalo - simbolično. Splačalo se čakati in delati," je razložil Prevc, o tem, kaj bo počel v prostih tednih, pa je skrivnostno odgovoril: "Bom videl, kakšna bo volja. Drug teden