bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetka pred leti pravi ...

doncic Ekipa24.si

Uf, kakšne brutalne besede Luke Dončića po ...

Magazin

Prevc zavrača primerjave s Peterko: On ima dva globusa, jaz še nobenega

Deli na:
Prevc zavrača primerjave s Peterko: On ima dva globusa, jaz še nobenega

Foto: Getty Images

Peter Prevc je zanesljivo zmagal na tekmi za svetovni pokal smučarjev skakalcev v Trondheimu. To je bila že njegova deveta zmaga v sezoni in 15. v svetovnem pokalu, z njo se je na lestvici najuspešnejših Slovencev izenačil s Primožem Peterko, hkrati pa je zabeležil 60. moško slovensko zmago, 51. posamično.

Z njo je še povečal vodstvo v svetovnem pokalu, saj njegova glavna konkurenta Severin Freund in Kenneth Gagnes nista bila povsem na vrhu. Nemec je zasedel deseto, Norvežan pa osmo mesto.

Drugi je bil v Trondheimu Avstrijec Stefan Kraft, ki je zaostal več kot deset točk, tretji pa legendarni Japonec Noriaki Kasai, ki je v drugi seriji s skokom 143 metrov celo izenačil rekord skakalnice.

"Tekma je bila zahtevna, razmere zahrbtne, a je bilo to vse treba odmisliti. Moram pa reči, da sem z vetrom imel kar srečo. In to v obeh serijah. Uspela sta mi tudi zelo dobra skoka. Če ti uspeta, razmere ne igrajo tako velike vloge, če pa narediš napako, pa jo je v težkih razmerah težko popraviti," so bile prve besede 23-letnega slovenskega junaka, ki je bil najboljši že v prvi seriji, v drugo ga je sicer za 0,7 točke premagal Kasai, ki pa za zmago ni bil nevaren.

"Seveda sem zadovoljen, da sem ujel Primoža, a med nama je še vedno velika razlika. On je s 15. zmagami osvojil dva globusa, jaz pa nobenega, tako da je še vedno kar veliko pred mano," ostaja skromen dobitnik dveh olimpijskih kolajn iz Sočija.

Po prvi seriji je kazalo še na večji slovenski uspeh, Jurij Tepeš je bil namreč četrti, a v drugo ni imel sreče z vetrom, tako da je padel na 15. mesto. Do točk so se dokopali še štirje Slovenci. Anže Lanišek je bil 19., prvič v sezoni se je v finale Andraž Pograjc, bil je 26., Domen Prevc se je uvrstil na 29., Jaka Hvala pa 30. mesto. V finale se v sprejemljivih vetrovnih razmerah ni uvrstil le Robert Kranjec, zasedel je 40. mesto.

Naslednja tekma bo že v petek na letalnici v Vikersundu, kjer pa ne bo Domna Prevca, ki bo tako najbrž izgubil mesto med najboljšimi desetimi v svetovnem pokalu, kar pomeni, da bo moral na tekmah po norveški turneji v kvalifikacije.

"Nekajkrat sem že razmišljal o Vikersundu, a lani sem tam v soboto postavil rekord in bil junak, drugi dan pa sem bil s 130 metri bedak. Zato vem, kako kratka je pot in čas od junaka do bedaka. Tam bo treba biti predvsem umirjen in potrpežljiv," pa se zaveda njegov brat Peter, ki bo napadal nove zmage.