Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Prevc v Planici po nov rekord

Deli na:
Prevc v Planici po nov rekord

Foto: Bobo

Planica danes gosti drugo od štirih tekem svetovnega pokala. Posamična tekma se začne ob 14. uri s kvalifikacijami, ob 15.15 bo prva serija. Peter Prevc po četrtkovi zmagi napada še en rekord, z morebitno zmago bi naredil velik korak proti tretjemu zaporednemu malemu kristalnemu globus v seštevku poletov, kar do zdaj ni uspelo še nikomur.

Zmagovalec svetovnega pokala v sezoni 2015/16 in novoletne turneje ter svetovni prvak v poletih je v četrtek dobil prvo tekmo, pred domačimi gledalci je zrušil dva rekorda Avstrijca Gregorja Schlierenzauerja, v še enem se je z njim izenačil. Če bo tudi danes stopil na zmagovalni oder, mu bo to uspelo 21. v sezoni, s čimer bo za seboj pustil Avstrijca.

Prevcu je družbo na zmagovalnem odru v četrtek delal Robert Kranjec, ki lovi mesta med prvimi tremi v seštevku poletov, še tretji slovenski odlični letalec Jurij Tepeš, na prvi tekmi osmi, bo skušal na drugi tekmi pokazati še več.

Poleg omenjene trojice, ki je včeraj večkrat poudarila, da je treba ostati zbran in pustiti prvo tekmo za seboj, bodo v kvalifikacijah nastopili še Jaka Hvala, Anže Semenič, Anže Lanišek, Cene Prevc, Tomaž Naglič, Matjaž Pungertar, Rok Justin, Andraž Pograjc in Mitja Mežnar.