Kozorogi Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

1713869038-dsc7853-01-1713868842327 Necenzurirano

Tretja os: Dars izločil Turke, ki gradijo ...

urska bacovnik jansa bobo Reporter.si

Je Urška Bačovnik Janša vedela, kako grozljive ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Žan Videc, Martina Revija Stop

V zakulisju MMS

olimpija bravo Ekipa24.si

Lepo? Malo manj lepo? Grdo? Olimpija je ...

Magazin

Prevc v Planici po nov rekord

Deli na:
Prevc v Planici po nov rekord

Foto: Bobo

Planica danes gosti drugo od štirih tekem svetovnega pokala. Posamična tekma se začne ob 14. uri s kvalifikacijami, ob 15.15 bo prva serija. Peter Prevc po četrtkovi zmagi napada še en rekord, z morebitno zmago bi naredil velik korak proti tretjemu zaporednemu malemu kristalnemu globus v seštevku poletov, kar do zdaj ni uspelo še nikomur.

Zmagovalec svetovnega pokala v sezoni 2015/16 in novoletne turneje ter svetovni prvak v poletih je v četrtek dobil prvo tekmo, pred domačimi gledalci je zrušil dva rekorda Avstrijca Gregorja Schlierenzauerja, v še enem se je z njim izenačil. Če bo tudi danes stopil na zmagovalni oder, mu bo to uspelo 21. v sezoni, s čimer bo za seboj pustil Avstrijca.

Prevcu je družbo na zmagovalnem odru v četrtek delal Robert Kranjec, ki lovi mesta med prvimi tremi v seštevku poletov, še tretji slovenski odlični letalec Jurij Tepeš, na prvi tekmi osmi, bo skušal na drugi tekmi pokazati še več.

Poleg omenjene trojice, ki je včeraj večkrat poudarila, da je treba ostati zbran in pustiti prvo tekmo za seboj, bodo v kvalifikacijah nastopili še Jaka Hvala, Anže Semenič, Anže Lanišek, Cene Prevc, Tomaž Naglič, Matjaž Pungertar, Rok Justin, Andraž Pograjc in Mitja Mežnar.