bik Svet24.si

Od večne zvestobe do hude trme: Biki v sebi ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

F296REFERENDUM04Z Necenzurirano

Če smo na referendumu odločali o RTV, pa dajmo ...

ivan zidar grob pl Reporter.si

Skrivni zaklad Ivana Zidarja: razkrivamo ...

xavi Ekipa24.si

Ogorčenje pri Barceloni še pred el clasicom! ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Prevc na Kulmu favorit za naslov svetovnega prvaka v poletih

Deli na:
Prevc na Kulmu favorit za naslov svetovnega prvaka v poletih

Foto: Bobo

Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je po sedmih zmagah in prepričljivo dobljeni novoletni turneji prvi favorit za zlato medaljo na svetovnem prvenstvu v poletih, ki se bo v Kulmu začelo z današnjimi kvalifikacijami. Posamične preizkušnje bodo na sporedu v petek in soboto, v nedeljo bo na vrsti še ekipna tekma.

Prevc je prav na Kulmu leta 2014 dosegel svojo prvo zmago v svetovnem pokalu, v svoji lasti ima dva mala kristalna globusa za zmago v točkovanju poletov, lani je bil z 250 m en dan tudi svetovni rekorder, kot drugi Slovenec doslej po Jožetu Šlibarju. Trenutno najboljši skakalec v svetovnem pokalu je bil na zadnjem svetovnem prvenstvu v češkem Harrachovu marca 2014 tretji, pred njim sta bila Nemec Severein Freund in Norvežan Anders Bardal.

"Želim si, da bi zmagovito serijo nadaljeval tudi na SP," je pred današnjimi poleti za trening, ki se bo začel ob 10. uri, kvalifikacije bodo ob 13. uri, dejal Prevc.

Poleg Petra Prevca, Roberta Kranjca in Jurija Tepeša bosta v četrtek na treningu letalnico preizkusila tudi Anže Lanišek in Matjaž Pograjc, slednji pa je tudi po besedah trenerja Gorana Janusa na Kulm pri Bad Mitterndorfu odpotoval kot rezerva, četudi si sam želi priboriti mesto v ekipi. V njej zaradi mladosti ni 16-letnega Domna Prevca, drugega slovenskega skakalca zime.

Organizatorji pričakujejo, da se bo zbralo okrog 100.000 gledalcev, med katerimi bo tudi veliko Slovencev. Vendar bo število gledalcev odvisno tudi od vremena, sonce je napovedano le za današnja treninga in kvalifikacije, v petek naj bi že snežilo, v soboto pa naj bi zapadlo približno 20 centimetrov snega, napovedane so temperature pod lediščem in spremenljive vetrovne razmere.