opekline, telefon, kopel Svet24.si

FOTO: 13-letnica si je privoščila kopel, na ...

oko Dobra karma

Veliki test: kako sami sebe vidite zares?

preddvor, hotel bor Svet24.si

Raziskali smo, od kod bi lahko na račun občine ...

kalkulator, računanje, računovodja Svet24.si

Na občini Šmarješke Toplice račune vodi ...

vedeževalke Dobra karma

Tako nam napoved vedeževalca spremeni usodo

sofija Njena.si

Kdo je v resnici prsata natakarica Sofija?

Kate and William (1) Njena.si

Kate in William sta si po dolgem času dopustila ...

Magazin

Presenečeni boste, katera naj bi bila najboljša skladba desetletja (VIDEO)

Deli na:
Presenečeni boste, katera naj bi bila najboljša skladba desetletja (VIDEO)

Lana Del Rey v videospotu pesmi Video Games. - Foto: YouTube

Na podelitvi nagrad glasbene revije Q v Londonu je bila za najboljšo pesem desetletja razglašena Video Games iz leta 2011, ki jo izvaja ameriška pevka Lana Del Rey. Pevka je ob prevzemu nagrade preko video sporočila povedala, da ji je priznanje v veliko čast, vse skupaj pa se ji je zdelo neresnično, povzema britanski BBC.

Ob izidu so skladbo Video Games pri številnih založbah zavrnili z argumenti, da je predolga, preveč čemerna, povrh vsega pa brez spremljave bobnov, kar naj bi bilo ključno za to, da skladba pride na sporede radijskih postaj. Kljub kritikam pa je prav Video Games postala pesem, ki je Lani Del Rey omogočila preboj na glasbeno sceno in je osvajala glasbene lestvice.

Sicer je podelitev nagrad Q pred nekaj dnevi minila v znamenju grimea in njegovih predstavnikov. Stormzy je prejel nagrado za najboljšo solo izvedbo, Dizzee Rascal nagrado za inovacijo v zvoku, medtem ko je rapperka Little Simz slavila za najboljšo vokalno izvedbo.

Najboljša skladba je postala balada Someone You Loved v izvedbi Lewisa Capaldija, skupina The 1975 je bila razglašena za trenutno najboljšega izvajalca na svetu, soustanoviteljica skupine Sonic Youth Kim Gordon pa je prejela nagrado, poimenovano Q Hero, še navaja BBC.

loading...
Loading...