Mario Galunič Dobra karma

Iskreni Mario Galunič: 'Ženske mojega življenja...

hipiji Svet24.si

Razgnali pripadnike »kulta,« ki so se zbrali ...

jansa nova24tv Reporter.si

Na strankarski televiziji SDS med intervjujem s ...

nakupovanje, trgovina Svet24.si

Trgovine bodo ob nedeljah in dela prostih dneh ...

20200316-00995849 Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

metka Njena.si

Ljubezen po domače: Je pri Metki doma hudo ...

Magazin

Pred Rogličem in Pogačarjem najbolj strm vzpon na Touru

Deli na:
Pred Rogličem in Pogačarjem najbolj strm vzpon na Touru

Foto: profimedia.si

Pred kolesarji na dirki po Franciji je le še ena alpska etapa, ki bi lahko pred sobotnim kronometrom premešala vrstni red na vrhu skupnega seštevka. Tam še naprej kraljujeta Primož Roglič in Tadej Pogačar. Starejši Slovenec ima pred mlajšim 57 sekund prednosti, tretji pa je Kolumbijec Miguel Angel Lopez, ki zaostaja minuto in 26 sekund.

Lopez se je z zmago v kraljevski etapi nekoliko približal obema Slovencema, ki pa imata še naprej lepo prednost, v rokavu pa asa v podobi vožnje na čas v predzadnji, 20. etapi.

Pred tem bodo morali kolesarji opraviti z zahtevno 18. etapo v Alpah ter ne ravno zahtevno tranzicijsko 19. etapo v petek. Danes bo na sporedu 175 kilometrov dolga etapa od Meribela do La Roche-sur-Forona, ki bo postregla z najbolj strmim vzponom na Touru.

Šest kilometrov dolg klanec Montee du plateau des Glieres, s polnim imenom, se lahko "pohvali" s povprečnim naklonom kar 11,2 odstotka ter daljšim makadamskim odsekom.

Na vrhu vzpona, 31,5 kilometra pred koncem etape, ki bo v dolini, se bodo delile tudi bonifikacijske sekunde (8, 5 in 2 sekundi), ki jih bosta tudi Pogačar in Lopez želela zgrabiti v boju za rumeno majico.

Veliko bo odvisno predvsem od načina kolesarjenja. Če bi glavnina v začetku dopustila pobeg, bi bilo na zadnjem vzponu dirkanje bolj kontrolirano, vprašanje pa je, koliko moči bodo pred tem pobrali štirje kategorizirani vzponi s skupno dolžino 43,1 kilometra in nakloni med šest in sedem odstotkov.

Vseeno večjih premikov med favoriti vseeno ni pričakovati.

Loading...