princ harry Svet24.si

Princ Harry se je spravil na paparace

usodna odločitev Dobra karma

Tako vaš rojstni datum vpliva na sprejemanje ...

Pamela Anderson, Jon Peters Svet24.si

Pamela Anderson se je skrivaj poročila

grosuplje, streljanje, 21.-1 Svet24.si

Krvava drama v Grosupljem: 44-letnik umoril ...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj takole uživa v vročem Dubaju

Vesna Janković Njena.si

Strta Vesna Janković - izgubila je očeta

Magazin

Pred Realom ali Barcelono: Dallas Cowboys najvrednejše moštvo na svetu

Deli na:
Pred Realom ali Barcelono: Dallas Cowboys najvrednejše moštvo na svetu

Foto: Reuters

Španski nogometni velikan Real Madrid ni več najvrednejše moštvo na svetu. Primat so po oceni ameriške revije Forbes prevzeli pri Dallas Cowboys, klubu, ki nastopa v poklicni ameriški nogometni ligi NFL. Vrednost kluba je ocenjena na 3,5 milijarde evrov. Za primerjavo, prihodki slovenskega državnega proračuna za letos znašajo 8,56 milijarde evrov.

Čeprav Cowboys že vse od leta 1995 niso osvojili super bowla, torej šampionske lovorike zmagovalcev ameriške različice nogometa, ki z nogometno igro, kot jo poznamo tostran Atlantika, razen imena nima veliko skupnega, pa so očitno v tem športnem kolektivu magnet za gledalce in torej posledično oglaševalce. Po oceni Forbesa vrednost Dallas Cowboys znaša kar 3,5 milijarde evrov, astronomsko vrednost športnega kluba podjetni Teksašani, lastnik franšize je sicer v Kaliforniji rojeni poslovnež Jerry Jones, črpajo iz astronomske vrednosti zelo donosne odprodaje televizijskih pravic domačim medijem.

Real Madrid, doslej najbolj vreden klub, je zdrsnil na drugo mesto, vrednost kraljevega kluba pa po oceni Forbesa znaša 2,9 milijarde evrov. V prvi peterici najvrednejših klubov na planetu sta še dve ameriški franšizi, iz ameriške profesionalne nogometne lige prihaja moštvo New England Patriots, iz severnoameriške baseballske lige Major League Baseball pa New York Yankees, na tretjem in četrtem mestu z ocenjeno vrednostjo nekaj več kot 2,8 milijarde evrov vsak.

Aktualni zmagovalci lige prvakov iz Barcelone so na petem mestu z vrednostjo 2,79 milijarde evrov, tik pred velikani angleške premier league Manchester United z ocenjeno vrednostjo 2,74 milijarde evrov.

loading...
Loading...