Reporter
Reporter
Naroči

Pozabite bagete, Francozi so nori na burgerje


Ljubitelji baget bodo verjetno presenečeni, da so lani v Franciji prvič v zgodovini prodali več burgerjev kot pa priljubljenih klasičnih sendvičev s šunko in maslom. Burgerje na ameriški način so stregli v 85 odstotkih restavracij v Franciji in lani prodali neverjetnih 1,5 milijarde kosov, piše francoska tiskovna agencija AFP.

hamburger
Profimedia

STA
 

Velikost pisave

Manjša
Večja
 

Medtem so lani prodali le 1,2 milijarde klasičnih sendvičev v bageti. Še leta 2016 so v državi, ki je znana po svoji kulinariki, prodali skoraj enako število znamenitih sendvičev in vedno bolj priljubljenih burgerjev.

Čeprav burgerji veljajo za hitro prehrano, pa so jih restavracije s hitro prehrano prodale le 30 odstotkov. Preostale so prodali v restavracijah s polno postrežbo, kjer so burgerji običajno narejeni iz lokalnih in svežih sestavin.



"Že tri leta govorimo o noriji na burgerje. Letos ne vemo, kako opisati ta fenomen, je pa popolnoma noro," je za AFP dejal direktor gastronomskega podjetja Gira Conseil Bernard Boutboul.

Lani so tako prodali devet odstotkov več burgerjev v primerjavi z letom 2016.

Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.