Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

par Petisvet.si

Letnica našega rojstva nam točno določi partnerja

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

Magazin

Potnikom ni bilo nič jasno: namesto v Düsseldorfu so pristali v Edinburghu

Deli na:
Potnikom ni bilo nič jasno: namesto v Düsseldorfu so pristali v Edinburghu

Foto: Dreamstime - Fotografija je simbolična.

Letalski potniki, ki so hoteli iz Londona v nemški Düsseldorf, so zaradi napačnega načrta poleta, ki ga je dobil pilot, pristali v Edinburghu na Škotskem. Ko je pilot sporočil, da letijo proti Edinburghu, so sprva mislili, da gre za šalo, nikomur pa potem ni bilo nič jasno, ko so tam dejansko pristali. Na koncu so jih le prepeljali na pravi cilj.

Šlo je za let družbe WDL Aviation, ki je najela letalo britanskega British Airways. Kot poroča britanski BBC, še vedno preučujejo, kako je lahko prišlo do napake.

V British Airwaysu so pojasnili, da se pilot ni izgubil, ampak je pač letel proti Edinburghu, ker je načrt poleta to predvideval.

Potnica Sophie Cooke, ki vsak teden službeno potuje iz Londona v Düsseldorf, je povedala, da so po napovedi pilota, da bodo leteli proti Edinburghu, vsi mislili, da gre za šalo. Celo vprašala je posadko, ali so resni.


Da so, pa so presenečeni potniki spoznali ob pristanku, ko so jih pozdravili z "dobrodošli v Edinburghu".

Pilot je, potem ko so ugotovili napako, skušal zagato popraviti in je vprašal potnike, kdo želi v Düsseldorf. Vsi so dvignili roke. "Pilot je pojasnil, da nima pojma, kaj se je zgodilo. Povedal je, da se mu kaj takega še ni zgodilo in da bodo zdaj poskusili ugotoviti, kaj lahko naredijo," je še pojasnila Sophie Cooke.

Pilotu je potem vendarle uspelo, da so lahko pot po nepredvidenem postanku v Edinburghu nadaljevali proti Düsseldorfu. Na letalu so sicer za nadaljevanje poti čakali dve uri in pol, kar je bilo po besedah Cookove precej nadležno, še posebej, ker niso smeli na stranišče, na letalu pa je zmanjkalo tudi prigrizkov. "In bilo je tudi precej zadušljivo," je še opisala.

Tovrstne zmešnjave so po poročanju BBC zelo redke. Povzročijo pa tudi precej vprašanj, na katere bo moral prevoznik odgovoriti, tudi glede nadomestila za zamudo.

Loading...