testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Policija preiskuje starša dečka, ki je padel k ubiti gorili

Deli na:
Policija preiskuje starša dečka, ki je padel k ubiti gorili

Foto: Getty Images

Policija v Cincinnatiju je uvedla preiskavo proti staršema trietnega fanta, ki je v soboto preplezal ograjo in padel v jamo h gorili v živalskem vrtu. Okrog 200 kilogramov težko gorilo po imenu Harambe so potem usmrtili, kar je povzročilo veliko ogorčenje javnosti v ZDA.

Policija preiskave vodstva živalskega vrta v Cincinnatiju ni uvedla, ker to spada pod pristojnost zvezne vlade oziroma ministrstva za kmetijstvo, ki je prav tako napovedalo svojo preiskavo.

Vodstvo živalskega vrta trdi, da ni bilo druge izbire kot usmrtitev, ker je bilo življenje fanta v nevarnosti. Poskus uspavanja gorile naj bi bil preveč nevaren, ker uspavalo ne bi nemudoma prijelo. Direktor živalskega vrta Thane Maynard je dejal, da je bila 17-letna gorila v trenutku pripravljena raztrgati fanta na kose in niso mogli tvegati.

Posnetki incidenta kažejo, da je gorila fanta nekajkrat potegnila za seboj, vendar ni kazala agresivnih namenov in nekajkrat mu je celo dala roko. Nekateri pravijo, da se je gorila razburila šele, ko so obiskovalci živalskega vrta začeli kričati, ko so videli fanta v jami.

Takrat naj bi ga skušala zaščititi in Harambe je bil ustreljen s fantom med njegovimi nogami. Družabni mediji so bili potem polni obtožb na račun staršev, ki jima je otrok ušel izpod nadzora. V živalskem vrtu je bila s sinom sicer le mama.