stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Poglejte, kakšno "kriminalno dejanje" si je privoščil Rogličev moštveni kolega, ki je hudo poškodoval drugega kolesarja (VIDEO)

Deli na:
Poglejte, kakšno "kriminalno dejanje" si je privoščil Rogličev moštveni kolega, ki je hudo poškodoval drugega kolesarja (VIDEO)

Groenewegen je Jakobsena zrinil s steze v ograjo, pri čemer se je slednji hudo poškodoval. - Foto: YouTube

Po hudem padcu, ki ga je z nesmotrnim zapiranjem Fabia Jakobsena v sprintu prve etape kolesarske dirke po Poljski povzročil kolesar ekipe Jumbo Visma Dylan Groenewegen, so se oglasili številni kolesarji in člani njihovih ekip. Vsi obtožujejo Nizozemca, da je krivec za skupinski padec, najbolj ostri pa so v ekipi hudo poškodovanega Jakobsena. Ta je celo v življenjski nevarnosti, je za televizijski kanal Polsat Sport izjavila Barbara Jerschina, glavna zdravnica dirke.

"Resno je. Njegovo življenje je ogroženo. Izgubil je ogromno krvi in utrpel številne poškodbe. Predvsem glave in možganov. Osvobodili smo mu dihalne poti, mu dali kisik in potrebna zdravila. Srce deluje normalno," je dejala zdravnica. Kolesarja so dali v umetno komo.


Pri moštvu Deceuninck-Quick Step, kjer zaenkrat lahko le upajo, da se bo njihov kolesar izmazal, menijo, da si Groenewegen, ki je sicer tudi moštveni kolega Primoža Rogliča (ta na dirki ne nastopa), tega nikakor ne bi smel tega privoščiti in napovedujejo tožbo. "To ni bilo nič drugega kot kriminalno dejanje, take stvari so v kolesarstvu povsem izginile. Zaradi tega bi moral v zapor," meni Patrick Lefevere, športni direktor ekipe.

Podobnega mnenja je tudi mladi Remco Evenepoel, prvi favorit za skupno zmago na Poljskem: "Groenewegen si zasluži dosmrtno prepoved tekmovanja. Lahko ga je sram," meni belgijski čudežni deček.

Videti je, da se poteze svojega kolesarja sramujejo tudi pri nizozemski ekipi, ki zaenkrat tega noče komentirati, napovedujejo, da se bodo najprej pogovorili s svojim tekmovalcem, nato pa izdali sporočilo za javnost.



So pa nekatere ekipe spet izrazile nezadovoljstvo z organizatorji. Menijo, da jih lanska smrt Bjorga Lambrechta, zaradi katere številke 143, ki jo je lani nosil nesrečni Belgijec, ni več na tej dirki, ni izučila, da je bila ciljna ravnina slabo zavarovana, sploh pa naj bi bila težava v tem, da je bil sprint nekoliko navzdol: "Kolesarji že po ravnem dosegajo visoke hitrosti, kaj šele, ko gre navzdol s hitrostjo več kot 80 kilometrov na uro."

Prav pri taki hitrosti je Groenewegen povsem pred ciljem potiskal Jakobsena k ogradi, usoden je bil odriv s komolcem, zaradi katerega se je zaletel v ogrado, jo podrl, nato pa ga je vrglo v sodnika, ki je s kamero snemal prihod v cilj. Oba naj bila težje poškodovana, oba naj bi bila v umetni komi, oba so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, od koder pa uradnih podatkov še ni.

Pomoč v bolnišnici so morali poiskati še nekateri kolesarji, poškodovan naj bi bil tudi Groenewegen, a nihče tako hudo kot Jakobsen in sodnik. Srečo je imel tudi edini slovenski predstavnik Luka Mezgec, ki je bil povsem blizu incidentu, a na njegovi levi strani, zato se je padcu izognil. V sprintu je lanski zmagovalec v Katovicah zasedel tretje mesto, po diskvalifikaciji Groenewegna pa je zmagal nesrečni Jakobsen.