Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Grozljivka na kolesarski dirki po Poljski: belgijski kolesar po hudem padcu umrl

Deli na:
Grozljivka na kolesarski dirki po Poljski: belgijski kolesar po hudem padcu umrl

Nesrečni belgijski kolesar Bjorg Lambrecht (desno) je na dirki po Poljski umrl. - Foto: Twitter/Bjorg Lambrecht

Dvaindvajsetletni belgijski kolesar Bjorg Lambrecht je preminil na dirki po Poljski, kjer so ga po hudem padcu 40 km po začetku današnje tretje etape morali zaradi poškodba glave odpeljati v bolnišnico, je sporočila njegova ekipa Lotto Soudal. Nizozemec Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep), ki je sprva zmagal, je bil pozneje diskvalificiram.

"To je največja možna tragedija, ki je doletela njegovo družino, prijatelje in moštvene sotekmovalce ... Počivaj v miru, Bjorg," je prek Twitterja sožalje izrekla ekipa Lotto Soudal.

Po diskvalifikaciji Jakobsena, doletela ga je zaradi oviranja v ciljnem sprintu, je zmagal Nemec Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), ki je ostal vodilni v skupnem seštevku. Drugi v etapi je bil Nizozemec Danny van Poppel (Jumbo-Visma), tretji pa Danec Mads Pedersen (Trek-Segafredo).

Po tretji etapi, ki je od Chorzowa do mesta Zabrze potekala v dolžini 150,5 km, je skupnega četrtega mesta na tretje napredoval Slovenec Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) in ima 14 sekund zaostanka za Ackermannom. Drugi je Kolumbijec Fernando Gaviria (Team Emirates) z 12 sekundami zaostanka za Nemcem. Deseti je ostal drugi Slovenec Matej Mohorič (Bahrain-Merida), ki je skupno 23 sekund za Ackermannom.

Mohorič in Mezgec sta bila v glavnini tik za najboljšo deseterico, prvi je bil 13, deseti pa Mezgec. Slednji je v nedeljo zmagal v drugi etapi in zabeležil 18. zmago v karieri ter drugo letošnjo, najhitrejši je že bil v etapi dirke po Sloveniji.

V torek bo četrta etapa potekala med mestoma Jaworzno in Kocierz in bo dolga 173 km.